Nyhed

Sidste dages hellige i Armenien samles til skelsættende møde

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har grundlagt den første stav (svarer til et bispedømme) i Armenien.

Ældste Russell M. Nelson fra Kirkens Tolv Apostles Kvorum deltog sammen med ældste Per G. Malm og ældste Araik Minasyan af de Halvfjerds for at oprette staven under et særligt møde med medlemmer og nyligt kaldte lokale ledere i landets hovedstad Jerevan søndag den 6. juni 2013.

»Vi har et godt lederskab i [Kirken] her, mennesker, der er stærke i evangeliet,« bemærkede ældste Nelson.

Den lange vej mod officiel tilladelse fra regeringen til, at Kirken kunne eksistere i Armenien, begyndte midt i 1980'erne, da landet var en del af Sovjetunionen.

Armenien deklarerede sin uafhængighed fra Sovjetunionen i 1990. Et år senere blev unionen opløst, og i 1992 blev to mennesker døbt som de første medlemmer af Kirken i den nyligt oprettede nation.

»Det her er et kristent land,« forklarede ældste Nelson. »Kristendommens ånd har været i Armenien i lang tid. Vores forhold til regeringen er fremragende.«

Med den nye stav i Armenien er det samlede antal på verdensplan 3.025.

I takt med begivenheden lancerede Kirken desuden det nye Pressesite for Armenien. Der er yderligere information om ældste Nelson og oprettelsen af den nye stav på dette website (på armensk).

Yderligere hjælpekilder

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.