Nyhed

Ældste Nelson møder hundreder af troende i Tyskland og Italien

Hundredevis af ledere og medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige forsamledes sidste weekend to steder i Europa for at blive inspireret og undervist af et medlem af Kirkens Tolv Apostles Kvorum. Lørdag den 8. juni 2013 trænede ældste Rusell M. Nelson kirkeledere fra Sydtyskland, Østrig og de tysktalende dele af Shweiz. Dagen efter deltog han i en kirkekonference i München for medlemmer og venner fra Sydbavaria, og talte til de troende i det nordøstlige Italien under et særligt møde i Padova.

I løbet af sin tur blev ældste Nelson ledsaget af flere af Kirkens øverste ledere: Ældste Ulisses Soares fra De Halvfjerds' Præsidentskab, ældste Patrick Kearon fra Europas Områdepræsidentskab og ældste Christian Fingerle, en områdehalvfjerdser.

»Kirkens medlemmer ankom forberedte; de tog deres venner med, og alle blev velsignet. Dem, som kom og blev undervist af ældste og søster Nelson, talte om at være blevet opløftet og have fået svar på deres spørgsmål. For mig var det et privilegium at kunne se troen hos dem og se deres beslutsomhed om at handle på de ting, de havde oplevet,« sagde ældste Kearon.

Andre kirkeldere kommenterede også på stemningen under konferencen. »Jeg blev dybt rørt af ældste Nelsons besøg som far. I hans tale påpegede han de enkle Kristus-lignende principper som vi kommer til at lære vores børn om som forældre. Ældste Nelson gav udtryk for ønsket om, at alle børn får mulighed for at huske deres fars stemme, mens han læser de hellige skrifter højt for dem,« sagde Michael Auras, præsident for staven i München.

Deltagerne til træningsmødet i München var dem, som har lederskabsstillinger i stavene i München, Stuttgart, Zürich, St. Gallen, Bern, Salzburg og Wien. Sideløbende blev der afholdt et særligt møde for kvindelige kirkemedlemmer fra samme steder. Stave består af flere kirkemenigheder indenfor et bestemt geografisk område.

Samme aften forsamlede medlemmer fra staven i Venedig i Padova for at høre fra ældste Nelson.

Ældste Nelson er en internationalt anerkendt kirug og forsker i medicin. Han blev opretholdt i De Tolv Apostles Kvorum den 7. april 1984. Han er nævnt i de engelsksprogede referenceværker Who's Who in the World, Who's Who in America og Who's Who in Religion. De Tolv Apostles Kvorum er et af de øverste ledelsesorganer i Jesu Kristi Kirke. Ud over deres primære ansvar som særlige vidner over hele verden om Jesu Kristi navn fører apostlene også opsyn med den globale kirkes udvikvling.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.