Pressemeddelelse

Det Første Præsidentskab bekendtgør en begrænset genåbning af templer

Kirkeledere udtrykker taknemlighed og fremhæver forsigtighed, sikkerhed og visdom i den gradvise genåbningsproces

I et brev til alle Kirkens medlemmer giver Det Første Præsidentskab i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige udtryk for deres taknemlighed for indsatsen hos alle, der har arbejdet på at håndtere den globale COVID-19-pandemi.

»Med dyb taknemlighed til vor himmelske Fader for at han har hørt vores bønner, glæder vi os over at bekendtgøre en forsigtig og gradvis genåbning af templer,« sagde Det Første Præsidentskab. »Fra mandag den 11. maj 2020 vil beseglingsordinancer af ægtemand og hustru for levende blive udført i udvalgte templer for medlemmer, der tidligere har modtaget begavelsen.«

Beseglinger i udvalgte templer

I den første fase af genåbningen af templer vil tempelordinancer være begrænset til beseglinger af ægtemand og hustru for levende (vielser) for medlemmer, som allerede har modtaget begavelsen. Det vil begynde med udvalgte templer i Idaho og Utah i USA samt Tyskland og Sverige (se listen med tempelåbninger sidst i denne artikel). Den aktuelle status for enkelte templer kan ses på det enkelte tempels side på Temples.ChurchofJesusChrist.org.

Disse beseglinger vil kun finde sted efter aftale mandag til lørdag, og i begyndelsen vil de være begrænset til en beseglingsceremoni eller en familie i templet ad gangen. Når aftalen træffes, vil medarbejdere bekræfte, at parret lever i det godkendte geografiske område for at modtage ordinancer i det tempel. Alle retningslinjer fra regeringer og sundhedsvæsener skal observeres, herunder begrænsninger i forbindelse med rejseaktivitet og krydsning af statsgrænser eller andre regionale grænser samt anvendelsen af værnemidler som fx masker.

Til disse beseglingsordinancer for levende, vil templer have et meget begrænset antal medarbejdere i templet – helt ned til to eller tre personer. Hver brud, brudgom og deres begrænsede antal gæster vil blive taget imod ved templets dør og ledsaget til beseglingsværelset. Bruden og brudgommen bliver inviteret til at komme til templet klædt i de sædvanlige hvide bukser, skjorte og slips (for mænd) og kjoler (for kvinder). De vil derpå iklæde sig det ceremonielle tempeltøj inde i templet.

Antallet af deltagere ved hver besegling vil være begrænset til bruden, brudgommen og et begrænset antal gæster som fastsat ved instruktioner givet på aftaletidspunktet. Kun personer, der er ved godt helbred og ingen symptomer har på COVID-19, bør komme til templet. Beseglingsværelset og andre værelser i templet vil blive grundigt rengjort og desinficeret efter hver ceremoni.

Gradvis genåbning

Genåbningen af templer vil foregå på en forsigtig og omhyggeligt planlagt og koordineret måde baseret på lokale regeringers begrænsninger, og som godkendt af Tempelafdelingen. De fire faser af genåbning er fastsat for at begrænse risici, tage hensyn til templets behov og kapacitet samt observere enhver relevant sundhedsbegrænsning i tempeldistriktet.

Fase 1: Kun åbent for begrænsede beseglinger af levende

 • Kun udførelse af beseglinger for levende for medlemmer, som tidligere har modtaget begavelsen, under stramme retningslinjer og sikkerhedsforanstaltninger

Fase 2: Kun åbent for alle ordinancer for levende

 • Udføre alle tempelordinancer for levende personer
 • Fastholde lukning af gæstehjem, tøjudlejning og cafeteriadrift

Fase 3: Åbent for alle ordinancer med begrænsninger

 • Fortsat tilbyde ordinancer for levende personer
 • Tilbyde stedfortrædende ordinancer for forfædre i et begrænset omfang
 • Åbent for gæstehjem, tøjudlejning og cafeteriadrift efter behov

Fase 4: Åbent for fuld drift

 • Genoptage almindelig tempeldrift

På anvisning fra Tempelafdelingen vil andre templer genåbne baseret på retningslinjer fra lokale regeringer og sundhedsvæsener. De vil følge den samme gradvise rækkefølge ved genåbning begyndende med beseglinger af ægtemand og hustru efter aftale.

Prioritering af ordinancer

Ved aktuelt planlagte ordinancer for levende vil medlemmer blive kontaktet af templets medarbejdere for at bekræfte eller ændre deres aftale. Medlemmer, som har fået deres aftale annulleret på grund af tempellukning, vil få førsteprioritet ved aftale af ordinancer. Medlemmer i denne situation bør ringe til templet for at aftale en ordinance. Til sidst vil man prioritere nye aftaler.

Oplysninger om specifikke templer

Medlemmer kan se åbningsstatus for deres specifikke tempel og enhver begrænsning ved at besøge denne liste tempelliste PDF eller besøge Temples.ChurchofJesusChrist.org. Tempelpræsidenter vil også samarbejde med områdehalvfjerdsere for at oplyse om deres tildelte tempels genåbningsstatus.

Sikkerhed

Foruden ovennævnte processer vil hvert tempelpræsidentskab tage ekstra forholdsregler for at bidrage til at beskytte tempelmedarbejdere og -besøgende. Dette vil omfatte at tillade tempelbesøgende at gå med deres egne masker og handsker, stille håndsprit til rådighed flere steder i templet og opfordre til at vaske hænder ofte og passende social distance. Alle, som tjener i templet, vil gøre det på frivillig basis. Tilpasninger til templets åbningstider, arrangement af siddepladser og tempelfaciliteter vil også ske for at fremme sikkerheden.

Det Første Præsidentskab afsluttede deres brev med et udtryk for håb og en anmodning: »Vi beder om jeres fortsatte tro og bønner om, at denne pandemi og dens stadige virkninger må gå over. Vi ser frem til den dag, hvor vi kan genoptage fuldstændig drift af vores templer, menigheder og missionering.«

Tempelstatus

Følgende templer vil begynde fase 1 af genåbningen den 11. maj 2020*:

 • Templet i Boise i Idaho
 • Templet i Bountiful i Utah
 • Templet i Brigham City i Utah
 • Templet i Cedar City i Utah
 • Templet i Frankfurt i Tyskland
 • Templet i Freiberg i Tyskland
 • Templet i Idaho Falls i Idaho
 • Templet i Logan i Utah
 • Templet i Manti i Utah
 • Templet i Monticello i Utah
 • Templet i Ogden i Utah
 • Templet ved Oquirrh Mountain i Utah
 • Templet i Payson i Utah
 • Templet ved Provo City Center i Utah
 • Templet i Provo i Utah
 • Templet i Stockholm i Sverige
 • Templet i Twin Falls i Idaho

Templet i København, Danmark vil genåbne mandag den 18. maj 2020 for beseglinger af medlemmer, som har modtaget deres  begavelse.

Se en fuldstændig liste over templer og deres aktuelle status.

*Nogle templer i Idaho og Utah er for tiden lukket på grund af den årlige vedligeholdelse og vil genåbne, når det arbejde er udført.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.