Pressemeddelelse

Templet i Rom er en milepæl for kirkevækst

Arbejdet skrider frem på opførelsen af templet i Rom, lige nu et af Kirkens mest sete og omtalte byggeprojekter. Præsident Thomas S. Monson bekendtgjorde planerne om at bygge templet den 4. oktober 2008. Han indviede grunden og tog det første spadestik den 23. oktober 2010.

»Meget af det udvendige stillads er fjernet så templets skønhed kan ses,« sagde ældste William R. Walker fra De Halvfjerds og administrerende direktør for Kirkens tempelafdeling. Han sagde at en dato for templets indvielse ikke er fastlagt, men det kan ske engang i løbet af 2015.

Templet i Rom ligger på en 5,7 hektar stor grund beliggende på Via de Settebagni, 376, i det nordøstlige hjørne af byen. Bygningen bliver primært bygget af beton, som støbes på stedet, med en facade af Bianco Sardo granit. Stenen brydes og tilpasses i Italien.

Hovedbygningen bliver knap 18 meter i højden. Der er to spir; det vestlige bliver ca. 41,5 meter højt, og det østlige spir bliver lidt over 47 meter højt når statuen af englen Moroni kommer på.

Talsmænd fra Kirkens tempelafdeling sagde, at man har været meget omhyggelige med landskabsplejen gennem hele projektet. Eksisterende pinjetræer er blevet bevaret, og oliventræer er blevet flyttet til andre steder på grunden. Gangstier omkring templet er bygget af Travertin-fliser, som er hentet forskellige steder i hele Italien. Den primære sten i interiøret er Perlato Svevo-marmor. Det bruges på gulve, stenbasen, vægge og bordplader i hele templet. Stenen brydes og tilpasses i Italien.

En række materialer vil blive brugt på gulvet i templet. Accent-sten bruges på gulvet ved dåbsbassinet og den store lobby. Mønstrene er inspireret af Michelangelos Piazza del Campidoglio, placeret øverst på Campidoglio-højen i Rom. Designet omfatter Michelangelos ovale design, der repræsenterer verdens centrum. Sten, som anvendes i gulvmønstrene, kommer fra flere nationer – bl.a. Spanien, Brasilien, Tyrkiet og Italien.

Tæpper i det celestiale værelse og beseglingsværelserne vil være malet i off-white med udskæringer, som er inspireret af Campidoglio. Dekorative malerier, kunstglas, snedkerhåndværk og kransprofiler vil føje til skønheden i templet.

Templet i Rom er en af milepælene i Kirkens vækst. Ældste Walker sagde, at han er forundret over væksten og det stigende antal templer. Fra de 10, der fandtes da han var 12 år gammel til de 143 indviede templer til dato.

»Da jeg var 11 år gammel sagde Primary-præsidenten i vores menighed i Raymond, Alberta, Canada, at hun ville have os til at huske de 13 Trosartikler samt navne og beliggenheder på alle templer i Kirken, når vi blev færdige med Primary," sage han. »Jeg kunne de fleste af trosartiklerne udenad på det tidspunkt, og jeg besluttede, at jeg kunne lære navne og beliggenheder på de ni templer i Kirken.«

Han havde allerede lært om templerne bygget i Kirtland, Ohio (1836) og Nauvoo, Illinois (1846) før de hellige migrerede vestpå. Desuden havde han lært om de fire templet bygget i Utah: St. George (1877), Logan (1884), Manti (1888) og Salt Lake City (1893), såvel som dem bygget i Laie, Hawaii (1919); Cardston, Alberta, Canada (1923) og Mesa, Arizona (1927).

»Min oldefar Adam Russell deltog i indvielsen af templet i Salt Lake City. Han anså det for et af sit livs store øjeblikke,« fortæller ældste Walker.

Templet i Idaho Falls, Idaho, blev indviet i 1945, da ældste Walker var kun et år gammel. Det sidste tempel på listen, templet i Schweiz, blev indviet i september 1955, kun få måneder efter, at hans Primary-præsident havde bedt klassen om at huske templernes navne og beliggenheder. Templet i Los Angeles, som var under opførelse, blev indviet et år senere i 1956 og blev Kirkens tiende tempel.

»Hver Primary-dreng og -pige fik en plakat på størrelse af vores notatpapir i skolen, som havde billeder af alle templer i verden,« fortæller ældste Walker. »Jeg hang min i mit soveværelse. Forestil dig hvor stor den plakat skulle være i dag for at indeholde billeder af alle 143 templer. Selv som administrerende direktør for tempelafdelingen tror jeg ikke, at jeg kunne nævne alle templer i Kirken. Måske kunne jeg, hvis jeg kunne se på et kort.«

»Jeg husker folk i menigheden i Raymond sige, at de havde rejst til hvert tempel undtagen det ene i Hawaii, i løbet af deres sommerferie. Jeg tror ikke, at mange mennesker kan sige det i dag.«

Ældste Walker sagde, at han ofte har hørt præsident Monson tale om det bemærkelsesværdige fremsyn, som præsident Spencer W. Kimball havde, da han udvidede templernes rækkevidde i hele verden.

»Da præsident Kimball blev præsident for Kirken i 1973 var der kun 15 fungerende templer i hele verden, og templet i Washington DC var under opførelse,« fortæller ældste Walker.

Under præsident Kimballs 12 år lange administration (1973-1985) var antallet af templer vokset til 36 og yderligere 9 under opførelse eller allerede bekendtgjort. »det var tre gange antallet af templer fra den tid, han blev Kirkens præsident,« fortæller ældste Walker.

Det store arbejde med at bygge templer fortsatte under ledelse af præsident Kimballs efterfølgere: Præsident Ezra Taft Benson, præsident Howard W. Hunter og præsident Gordon B. Hinckley. »Herrens værk ruller frem over hele jorden,« fortæller ældste Walker. »Bygningen af templer er gået fremad på en vidunderlig måde under præsident Monsons ledelse. Siden han blev præsident for Kirken den 3. februar 2008, har præsident Monson utrætteligt krydset kloden i Herrens tjeneste. Templer har helt klart været en meget vigtig del af hans arbejde og tjeneste. Han har indviet templer fra så langt væk som Cebu i Filippinerne til Kiev i Ukraine og mange steder derimellem. Inklusive bekendtgørelsen for et år siden om at bygge templer i Cedar City, Utah, og Rio de Janeiro i Brasilien, har han bekendtgjort planer for 33 nye templer.«

Den 2. marts indviede præsident Monson tempel nummer 142 i Gilbert, Arizona. »Hvor end jeg går blandt de sidste dages hellige går der kun et par minutter, før nogen spørger mig om templet i Rom i Italien,« sagde han. Så bemærkede han, at hvert tempel » uanset dets geografiske beliggenhed, størrelse, arkitektoniske design eller indretning, er vigtigt. »Hvert er Herrens hus,« sagde han. »Og hvert tempel bærer budskabet om, at livet er evigt, at en kærlig Himmelsk Fader har sørget for en måde, hvorved vi kan være sammen for evigt som familier.«

 

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.