Emne

Sundhedsregler

Medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er kendt for deres sunde livsstil. Kirkens sundhedsregler blev første gang nedskrevet i 1833 af præsident Joseph Smith, og han præsenterede den specifikt for de første medlemmer som en åbenbaring fra Gud. I dag omtaler sidste dages hellige disse sundhedsregler som »visdomsordet« (Lære og Pagter 89).

Blandt andet siger sundhedsloven: Ingen alkoholiske drikke, ingen rygning eller tygning af tobak og ingen »hede drikke« – som regnes specifikt som henvisende til te og kaffe. »Sunde urter« anbefales direkte sammen med frugt og korn. Kød skal »nydes sparsomt«. Kirken fortolker også misbrug af medicin og narkotika – ulovlige, lovlige, receptpligtige eller på anden vis kontrolleret – som en overtrædelse af sundhedsloven.

»Sundhedsloven … der er over 100 år gammel, afspejler præcist de anbefalinger, der nu fremsættes videnskabeligt for at forbedre helbredet og fastholde et godt helbred,« siger Ted Adams, Ph.d., leder af LDS Hospital Fitness Institute i Salt Lake City.

En 14 år lang undersøgelse fra UCLA, der blev færdig i 1997, registrerede dødelighed og sundhedsskikke hos 10.000 medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige i Californien. Konkrete resultater: Medlemmer af Kirken, der fulgte sundhedsloven, havde en af de lavest målte dødelighed fra kræft og hjertesygdomme i USA – groft sagt halvdelen af den almindelige befolkning. Undersøgelsen viste også, at Kirkens medlemmer, som fulgte sundhedsloven, kunne forvente at leve mellem 8 og 11 år længere end forventet blandt hvide indbyggere i USA.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.