Nyhed

Slægtshistorisk konference tiltrækker over 6.700 deltagere

Tusinder af professionelle, amatører og nybegyndere indenfor genealogi deltog for nylig i RootsTech 2013-konferencen i Salt Lake City, Utah. Det er den største slægtshistoriske konference i De Forenede Stater. Konferencen, som foregik mellem torsdag den 21. marts og lørdag den 23. marts, blev afholdt af FamilySearch, en NGO som sponsoreres af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Konferencen sidste år tiltrak mere end 4.000 deltagere, og i år forventede man at se over 5.000 deltagere. Det faktiske tal ramte nærmere 6.700 deltagere, sagde direktør for Ancestry.com Tim Sullivan, som også deltog som taler.

Udbredelsen af sociale medier og nye teknologier har forårsaget et boom indenfor slægshistorisk forskning. Sidste år anslog en virksomhed for markedsundersøgelser, at 84 millioner mennesker over hele verden bruger mellem 5.800 og 103.000 kroner hver på at opsøge informationer om deres forfædre. RootsTech konferencen fokuserede dette år i højere grad på dem, som kan lide at fortælle historier om familien, unge genealoger og dem, som ikke kender meget til slægshistorie. Der var undervisning og talere, som rettede sig mod nybegyndere, og det var muligt at følge de populære sessioner gratis online. Sidste år tiltrak onlineudsendelserne 50.000 besøgende.

»Til RootsTech finder man noget for alle, både ivrige genealoger, de, som først skal til at begynde eller har interesse i at fortælle og dele familiens historier, eller bare at udforske de nyeste teknologier og løsninger for at skabe en bedre forbindelse til familien,« sagde Paul Nauta, marketingleder hos FamilySearch.

Konferencen i 2013 afholdt flere gratis aktiviteter for unge genaloger som skal til at begynde, heriblandt specialiserede klasser, en bod, en paneldiskussion og en andagt. Kirkens præsident for Unge Piger, Elaine Dalton, talte til andagten lørdag aften i Salt Palace Convention Center.

FamilySearchs forpligtelse til at hjælpe mennesker med at skabe en forbindelse til deres forfædre kommer fra mormonernes tro om, at familien skal have en central plads i vore liv, og at det er hensigten, at familiebånd skal vare længere end dette liv. Interessen i slægshistorie begrænses ikke af kultur, etnicitet eller religiøs overbevisning, og derfor er FamilySearchs ressourcer tilgængelige for alle, som ønsker at lære mere om deres familie og deres arv.

Hver måned bruger over 3.000 mennesker optegnelser, ressourcer og tjenester fra FamilySearch for at lære mere om deres slægtshistorie. Disse optegnelser og tjenester er tilgængelige online på FamilySearch.org eller gennem mere end 4.600 slægtshistoriske centre i 126 lande. I Danmark findes der 11 slægtshistoriske centre fordelt over hele landet.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.