Nyheder Blog

Præsident Uchtdorf: At søge efter sandhed fører til større forståelse af andre

Forbindelsen mellem at søge efter sandhed og øget forståelse af andre var et af budskaberne, der blev delt søndag aften af præsident Dieter F. Uchtdorf, andenrådgiver i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges Første Præsidentskab, ved en verdensomspændende udsendelse fra Kirkens Uddannelsessystem (CES).

Uchtdorf ces devotional january 2013

»Når I accepterer ansvaret for at søge efter sandhed med et åbent sind og et ydmygt herte, vil I blive mere tolerante over for andre, mere åbne for at høre, mere forberedte til at forstå, mere tilbøjelige til at opbygge i stedet for at ødelægge, og I vil blive mere villige til at gå derhen, hvor Gud ønsker, at I skal gå,« sagde præsident Uchtdorf.

Præsident Uchtdorf præsenterede også de grundlæggende holdninger for sidste dages hellige (som findes i Trosartiklerne) om at tragte efter alt, der er »dydigt, elskeligt, værd at tale godt om eller rosværdigt« uanset kilden, og at Gud »endnu vil åbenbare mange store og vigtige ting« til sine børn.

Uchtdorf ces devotional b january 2013

Præsident Uchtdorf sagde yderligere, at sidste dages hellige »ikke bedes om blind at acceptere alt, de hører«. I stedet opfordres medlemmer »til at tænke og opdage sandhed« for sig selv, og til »at grunde, at søge, at evaluere og derefter komme til personlig kundskab om sandheden.«

Den verdenomspændende udsendelse blev optaget i Provo, Utah.

Se hele præsident Uchtdorfs tale (på engelsk).

Se også

Mormon og moderne: Denne kommentar forklarer, at mormoner byder sandhed velkommen fra enhver kilde, og har det pragmatiske syn, at dér hvor religion og videnskab lader til at sammenstøde, er årsagen ganske enkelt utilstrækkelige data til at forene de to.

Gennemse Blog

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Retningslinjer vedrørende omtale: Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.