Nyhed

Nyt kirkewebsite skal hjælpe kinesiske borgere og kirkeledere over hele verden

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har tilrettelagt et nyt website for mennesker fra Folkerepublikken Kina, som tilslutter sig Kirken, mens de bor i andre lande i verden.

Kirkens ledere siger, at tusinder af mennesker, som er født i Kina, opdager Kirken og bliver medlemmer, mens de bor i andre nationer, især i USA, Canada, Storbritannien og Australien. I flere lande findes der nu menigheder, hvor alle møderne foregår på kinesisk.

Se et interview på engelsk med ældste Dallin H. Oaks af De Tolv Apostles Kvorum, som længe har været ansvarlig for opsynet med Folkerepublikken Kina under ledelse af Det Først Præsidentskab og De Tolv Apostles Kvorum her:

 

(Download videoen i udsendelseskvalitet her.)

Mange af disse kinesiske medlemmer bliver, hvor de arbejder eller studerer, men mange vender også tilbage til Kina uden at vide, hvordan de kan finde Kirken i deres land, og uden en klar forståelse af, hvordan de kan tilpasse sig de kinesiske love angående religiøse praksisser.

Med lanceringen af det nye website på mormonsandchina.org besvarer Kirken for første gang en række spørgsmål om dens medlemmer og fungeren i Kina. Websitet anerkender, at der historisk set kun findes få offentlige udtalelser om Kirken i Kina.

Det nye website indeholder de oftest spurgte spørgsmål fra kinesiske medlemmer fra Kina og kirkeledere over hele verden, som arbejder med disse medlemmer. Sitet indeholder også de vigtigste informationer for kinesiske medlemmer fra Kina, som vender tilbage til landet, fx om, hvem man skal kontakte for at få information, at deltage i Kirkens møder om sønagen. Der opfordres også til at adlyde de relevante kinesiske love.

 

»Vores mere åbne måde at fortælle om Kirken i Kina på, kommer som følge af forbedrede tillidsforhold til kinesiske embedsmænd og omsorg for borgere i Folkerepublikken Kina, som tilslutter sig Kirken over hele verden,« sagde ældste Dallin H. Oaks.

Han fortsatte: »Vi vil fortsætte med at undervise vore medlemmer i at være gode borgere. At give akkurate informationer om Kirken vil hjælpe dem til bedre at bidrage til samfundet i Kina.«

Kirken håber, at offentliggørelsen af informationerne vil nedbryde mange ubegrundede rygter, som findes om Kirken i Kina, fx om Kirken sender missionærer til Folkerepublikken Kina.

Ældste Oaks sagde, at Kirken ikke har nogen missionær i Kina, der hverver proselytter, og den har heller ingen planer om at sende missinærer eller påbegynde opsøgende aktiviteter i Kina. Desuden har dette nye website ingen relation til den nylige bekendtgørelse i Kirken angående lavere alderskrav for at kunne tjene som fuldtidsmissionær.

»I løbet af årene har Kirken opbygget et stærkt tillidsforhold til Folkerepublikken Kina, ved altid at respektere det lands vigtige love og traditioner,« sagde ældste Oaks. »For at kunne overholde Kinas love og retningslinjer om religiøse aktiviteter blokerer Kirken adgangen til dette website, så det ikke kan besøges i Kina.«

Det nye website forklarer, at Kirkens medlemmer ikke skal sende religiøse materialer med post til Kina eller bringe skrifter eller andre kirkematerialer ind i Kina, ud over en kopi til personligt brug. Sidste dages hellige bør ikke tale om religion eller Kirken, mens de befinder sig i Kina.

I overensstemmelse med Kinas love er gudstjenester for sidste dages hellige med pas fra andre lande adskilt fra gudstjenesterne for kinesiske medlemmer fra Kina, hvis grene bliver ledt af deres egne lokale præstedømmeledere.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.