Pressemeddelelse

Latter-day Saint Charities forpligter 20 millioner dollars til UNICEFs globale COVID-19 indsats

Latter-day Saint Charities bliver den største enkelte private donor til at støtte UNICEFs ACT Accelerator og COVAX-arbejde

Latter-day Saint Charities, den humanitære gren af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, bekendtgjorde i dag en bevilling på 20 millioner dollars til at støtte UNICEFs globale arbejde med Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator og vaccinationsdelen af ACT Accelerator kaldet COVAX.

Denne bevilling supplerer Kirkens donation på 3 millioner dollars i 2020 til at facilitere UNICEFs hastereaktion på COVID-19, skaffe vand, sanitet og hygiejneprodukter.

Den nye bevilling vil bidrage til UNICEFs historiske indsats for at anskaffe og levere 2 milliarder COVID-19-vacciner til omkring 196 COVAX-deltagende lande og økonomier ved slutningen af 2021. De første 2 milliarder doser er tiltænkt at beskytte frontpersonale af sundhedspersonale og socialmedarbejdere såvel som personer, der er i højrisiko og sårbare.

Donationen vil også støtte UNICEF, når de arbejder med lande for at styrke dets forsyningskæder, oplære sundhedspersonale, håndtere forkerte oplysninger og opbygge tillid til vacciner og til de sundhedssystemer, der leverer dem.

»COVID-19 er den første virkelige globale krise, vi har set i vores liv. Uanset hvor vi bor, påvirker pandemien alle, heriblandt børn. Det har aldrig været et mere presserende behov for, at vi samarbejder. Denne bevilling fra Latter-day Saint Charities til vores vigtige rolle i COVAX er den største donation fra en enkelt privatpartner, som vi har modtaget til dags dato,« siger Henrietta Fore, leder af UNICEF. »Vi håber, at deres gavmildhed vil inspirere andre organisationer, erhverv og enkeltpersoner til at hjælpe os med at sikre rimelig adgang til COVID-19 vacciner.«

Gennem COVAX Facility – sammen med Gavi, the Vaccine Alliance, WHO og CEPI – udnytter UNICEF sin unikke erfaring med anskaffelse og levering af vacciner og dens styrker og rækkevidde i samfundsengagement til at opbygge efterspørgsel og accept af vacciner. Reaktionen bestræber sig på at fremskynde slutningen på pandemien og minimere afbrydelse på børns liv ved at beskytte sundhedspersonale og socialmedarbejdere i hele verden, herunder undervisere og primære omsorgsgivere.

»Vi udtrykker taknemmelighed til UNICEFs hold og organisation. De har gjort så meget for at tage vare på børn og deres familie og hjælpe dem med at imødekomme basale behov og opfylde deres potentiale,« siger biskop Gérald Caussé, Kirkens præsiderende biskop. »Når flere voksne i sårbare samfund er vaccineret, kan man genoptage kritisk sundhedspleje, ernæringsarbejde og uddannelse for nødlidende børn. Vi håber af hele hjertet ikke alene at overvinde denne pandemi, men at se en lysere fremtid for alle børn og deres familie.«

Latter-day Saint Charities og UNICEF USA indgik i 2013 partnerskab, hvor de samarbejder for at støtte børn og deres familie på områder som vaccinering, nødhjælpsindsats og uddannelse og udviklingsbehov for flygtninge.

Om UNICEF

UNICEF arbejder i nogle af verdens værst ramte steder på at nå ud til verdens mest underprivilegerede børn. Vi arbejder i 190 lande og territorier for alle børn overalt for at opbygge en bedre fremtid for alle. Se mere om UNICEF og dens arbejde med børn på www.unicef.org. Se mere om COVID-19 på www.unicef.org/coronavirus.

Om COVAX Facility

COVAX er drivkraften i vaccinationen for Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator, et banebrydende globalt samarbejde for at fremskynde udviklingen, produktionen og rimelig adgang til COVID-19-test, -behandling og -vacciner. COVAX ledes i samarbejde med Gavi, the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) og WHO. Dets formål er at fremskynde udviklingen og fremstillingen af COVID-19-vacciner og garanterer fair og rimelig adgang for alle lande i verden. UNICEF leder i samarbejde med PAHO Revolving Fund indsatsen for at skaffe og levere doser af COVID-19 vacciner på vegne af COVAX Facility.

Om Latter-day Saints Charities

Latter-day Saint Charities er Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges humanitære gren og har indtil videre støttet 1.050 COVID-19 lindringsprojekter i 152 lande. Latter-day Saint Charities bidrager økonomisk for at støtte fremtrædende globale immuniseringspartnere for at producere og levere vaccinationer, overvåge sygdomme, reagere på udbrud, oplære sundhedspersonale og udvikle eliminations- og udryddelsesprogrammer. Resultater omfatter flere vaccinerede børn og færre mistede liv til mæslinger, røde hunde, stivkrampe hos mødre og nyfødte, diarré, lungebetændelse og gul feber.

https://newsroom.churchofjesuschrist.org/article/latter-day-saint-charities-unicef-covid-19-response

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.