Nyhed

Kirken donerer mere end 450.000 kilo mad til NGO med fokus på sult

Feeding America, en NGO med fokus på sult i USA, annoncerede for nylig en donation fra Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige på over 450.000 kilo mad.

»Forpligtelsen fra vores støttende partnere muliggør Feeding America's arbejde, og udstyrer sultende amerikanere med mad, håb og værdighed hver eneste dag,« sagde organisationens præsident og direktør, Bob Aiken. »Takket være Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges generøsitet, vil denne donation kunne give det, der svarer til 625.000 stærkt tiltrængte måltider.«

Kirkens donation består af dåsemad med frugt, grønsager og bælgfrugter. Maden vil blive distribueret til familier i behov ved opbevaringssteder i lokalsamfund, suppekøkkener og herberger i hele USA.

Sultne familier i Utah vil også modtage mad. Utahs madbank er medlem af Feeding Americas netværk og vil modtage 113.000 kilo af den mad, som udgjorde Kirkens bidrag. »Denne donation fra Kirken kunne ikke været kommet på et bedre tidspunkt for Utahs madbank,« sagde direktør for Utahs madbank, Karen Sendelback. »Maden vil hjælpe med at imødekomme et meget stort behov i løbet af sommeren fra folk i Utah, som har svært ved at komme mad på på bordet hver dag. Vi er meget taknemlige.«

Feeding America, som er en NGO med hovedsæde i Chicago, støtter over 200 madbanker over hele landet. Organisationen vil distribuere maden ud fra tre faktorer: Antallet af klienter, der tjenes af en tilknyttet madbank, dens kunders niveau af fattigdom, og madbankens behov for en bestemt madvare på listen over donerede genstande.

Kirkens humanitære indsats muliggøres af millioner af Mormoner, som ønsker at følge Jesu Kristi eksempel om at tage sig af de fattige og nødlidende og give af deres tid og penge for at hjælpe med at brødføde dem, som sulter over hele verden.

Kirken har tidligere givet støtte til mange individuelle Feeding America-madbanker, men indenfor de senere år, har Kirken øget antallet af nationale donationer. Donationerne koordineres igennem Kirkens velfærdssystem, som består af konservesfabrikker, gårde og fabrikker i hele USA, og som giver mad og andre varer til dem, som har behov.

Læs Feeding Americas nyhed for yderligere information (engelsk).

 

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.