Pressemeddelelse

JustServe-feber

Det begyndte i det små. I januar 2018 blev Catherine og Clive Jolliffe, der bor i England, af deres kirke bedt om at hjælpe med at skabe muligheder for at tjene i Storbritannien. I dag er der over 2300 projekter til rådighed der. Fra et lille pilotprogram i Leeds er JustServe-bevægelsen vokset til at dække hele Storbritannien og Irland ved udgangen af 2019 og er nu så småt på vej i andre dele af Europa.

JustServe (Hjælp til) er en hjemmeside og en app, der blev startet af Jesu Kristi Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige for at forbinde dem, der ønsker at hjælpe, med muligheder for at yde tjeneste. Den blev introduceret i 2019 på G20s Interfaith Forum i Japan som et tilbud til lokalsamfund. Hjemmesiden er en platform for organisationer, der har brug for støtte til at offentliggøre deres projekt uden omkostninger. Ved at registrere sig på JustServes hjemmeside eller på appen kan frivillige matche deres interesser og evner med de tilgængelige projekter.

JustServe_Granada_Spain01
JustServe_Granada_Spain01
Oprydningsprojekt i Granada i Spanien2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Trods COVID-19-pandemien begyndte Catherine og Clive Jolliffe i sommeren 2020 på at udvide JustServe til Portugal, Spanien, Holland, Belgien, Frankrig, Ungarn, Tyskland, Østrig og Schweiz. For nylig har Finland tilsluttet sig hjemmesiden. Det er et voldsomt projekt, der omfatter oversættelser, oprettelse af hjemmesider og juridiske overvejelser.

Til dato har Catherine og Clive Jolliffe uddannet seks par til at fremme indsatsen i deres respektive lande. Ingen af disse par havde hørt om JustServe, før de begyndte at arbejde med det. Nu har alle en brændende overbevisning om, hvordan denne bevægelse vil velsigne deres lande.

Catherine har arbejdet med JustServe i over tre år og har set, hvordan det hjælper dem, der ønsker at gøre noget godt, »til at arbejde sammen for at forbedre deres lokalsamfund, vise kærlighed til deres medmennesker og arbejde sammen uanset tro og kultur.«

JustServe-ledere uddanner specialister i lokale menigheder i deres lande til at identificere og tilføje projekter til hjemmesiden. Når specialisterne fortæller om JustServe, »bliver medlemmerne meget begejstrede for muligheden for at bidrage og blive anerkendt som gode medborgere.«

JustServe_Granada_Spain02
JustServe_Granada_Spain02
JustServe-projekt i Granada i Spanien2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Spanien var det første af disse lande, der lancerede hjemmesiden. I samarbejde med de lokale myndigheder gennemførte frivillige en oprydning i Granada i samarbejde med en nabolagsforening. Hver lørdag arbejder frivillige fra JustServe sammen for at holde byen ren og attraktiv.

På De Kanariske Øer deltog kirkens medlemmer sammen med Virgen de Coromoto, en lokal organisation, i forskellige projekter blandt de kanariske og venezuelanske lokalsamfund. Da huslejen blev uoverskuelig for organisationen, blev kirkens lokale forsamlingshus tilbudt til uddeling af mad en gang om måneden. Madbankens medarbejdere var taknemmelige for muligheden for at bruge bygningen gratis og bemærkede, at »forenet kan vi gøre meget mere.«

JustServe_CanaryIslands_Spain
JustServe_CanaryIslands_Spain
Fødevareuddeling på De Kanariske Øer i Spanien2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Implementeringen er forskellig i hvert enkelt land, afhængigt af de lokale behov og JustServe-ledernes specifikke baggrund og erfaring i de enkelte lande. I de germanske lande, Holland og Storbritannien, findes der også andre lignende platforme, og dette er blot endnu en mulighed. JustServe har imidlertid en enkel struktur og administreres gratis som en gave til landet.

Omvendt findes der i øjeblikket ingen formel platform for tjenestemuligheder i Portugal. De, der ønsker at arbejde frivilligt, er afhængige af avisartikler og omtale fra mund-til-mund for at identificere behov. JustServe-portalen vil give en spændende mulighed for nemt at finde måder at yde tjeneste på i lokalsamfundet via en onlineplatform, og det vil være en stor hjælp i lokalsamfundet.

Frivillige i Frankrig arbejder sammen med ledere i deres kirke og erhvervsledere for at skabe relationer. Det vil gøre det muligt for dem at være forberedt og klar, mens de venter på implementeringen af hjemmesiden.

Der er muligheder for at tjene overalt. Hvordan finder I dem? Hvis initiativet allerede findes i dit land, skal du blot gå ind på JustServe.org. Afstem din situation med de behov, der er anført på hjemmesiden. Indbyd din familie eller dine venner og hav det sjovt ved at hjælpe sammen. Eller gør det alene og få nye venskaber. Hjælp JustServe med at udvikle og forbedre dit samfund; mærk begejstringen.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.