Emne

Joseph Smith-papirerne

Joseph Smith (1805-1844)var grundlæggeren og den første præsident for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Projektet Joseph Smith-papirerne er et forsøg på at samle alle tilgængelige dokumenter, der blev skrevet af Joseph Smith selv eller af andre, som han udpegede som skrivere. Den omfattende samling er en vigtig ressource for lærde og studerende, der beskæftiger sig med Joseph Smiths liv og værk, de sidste dages helliges første tid samt amerikanske religioner i det 19. århundrede.

Ældste Marlin K. Jensen, Kirkens historiker og skriver, har sagt: »Vi mener, at Joseph Smith-papirerne vil være Kirkens vigtigste historiske projekt i denne generation.«

Denne milepæl af en samling vil omfatte 20 bind, der inddeles i 6 serier: Dagbøger, Åbenbaringer og Oversættelser, Historie, Dokumenter, Administrative optegnelser og Lov- og Erhvervsmæssige optegnelser. De mere end 2000 dokumenter udgives alle elektronisk på projektets hjemmeside, og en stor del vil ligeledes udgives på tryk.

Forskningsprojektet modtog godkendelse fra (USA’s) Nationalarkivs Kommision for de nationalhistoriske udgivelser og optegnelser, en godkendelse, der er ensbetydende med, at den højst videnskabelige standard anvendes i alle værkets faser.

Bag projektet er et hold bestående af lærde, arkivarer og redaktører, der alle er ansat af Kirkens historiske bibliotek.Forlæggeren for projektets udgivelser på tryk og hjemmeside er The Church Historian’s Press, Kirkens historiske afdelings forlag i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.