Emne

Genealogi

Genealogi, som er studium af ens forfædre eller slægtshistorie, er en af de populæreste hobbyer i verden. Folk fra alle trossamfund og nationaliteter kan lide at finde ud af, hvor de kommer fra. For medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er det at lære om ens slægtshistorie mere end blot en hyggelig fritidsbeskæftigelse. Sidste dages hellige tror på, at familien kan være sammen efter dette liv. Det er derfor af væsentlig betydning at styrke forholdet til alle familiens medlemmer, både de, der lever og de, der er gået bort.

Sidste dages hellige tror på, at den evige forening af familien er mulig gennem de hellige beseglingsceremonier, der finder sted i templerne. Samme tempelritualer kan også udføres på vegne af de mennesker, der er gået bort. For sidste dages hellige er genealogisk arbejde eller slægtsforskning altså en vigtig forløber fortempeltjeneste for de døde. Ifølge den sidste dages hellige overbevisning har den afdøde valget mellem at tage imod eller afvise de tjenester, der bliver udført for dem.

Siden 1894 har Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige viet tid og ressourcer på at indsamle og dele optegnelser af genealogisk betydning. Takket være samarbejde med myndighedsarkiver, kirker og biblioteker har Kirken skabt verdens største samling af familieoptegnelser, der indeholder information om flere end tre milliarder afdøde mennesker. Denne indsats blev oprindeligt løftet af Utahs Genealogiske Forening og nu af FamilySearch, en nonprofit organisation, der sponsoreres af Kirken.

FamilySearch giver adgang til information fra 100 lande, heriblandt optegnelser over fødsler, ægteskaber og dødsattester, folketællinger, skifteprotokoller, optegnelser over landeområder og meget mere. Disse optegnelser er gjort gratis tilgængelige for offentligheden gennem hjemmesiden FamilySearch.org, det verdensberømte Slægtshistorisk Bibliotek i Salt Lake City og gennem det netværk, der findes i de 4.600 lokale slægtshistoriske centre i 126 lande.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.