Pressemeddelelse

Find styrke i Kristus og kontakt gennem Afvænningsprogrammet

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige Afvænningsprogram (ARP) hjælper dem, der er interesseret i at arbejde hen mod at overvinde afhængighed eller tvangsmæssig adfærd, med at have håb om, at afvænning er mulig, selv under en pandemi.

»På den anden side af afhængighed er der håb, heling og lykke,« siger Karen, en ARP-deltager, der er ved at komme sig over et stofmisbrug. »Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg har haft den oplevelse, fordi det har givet mig det forhold til Jesus Kristus, som jeg aldrig havde troet var muligt.«

Addiction Recovery 01
Addiction Recovery 01
Hver uge afholdes der omkring 2.800 ARP-møder i 30 forskellige lande og på 17 forskellige sprog. Disse møder finder sted personligt, men også virtuelt.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Karens kamp mod afhængighed begyndte først, da hun arbejdede som sygeplejerske og tog sin eksamen. »Jeg fik også en spontan abort, og efter aborten fik jeg en recept på receptpligtig smertestillende medicin, og det var første gang, jeg indså, at disse stoffer hjalp mig til at få det bedre i mit sind såvel som med min smerte.«

Karen blev afhængig og begyndte at stjæle medicin fra sit arbejde. Da Karen blev fanget og mistede sit job, begyndte hun sin rejse mod helbredelse. På denne rejse deltog hun i ARP-møder.

»Afvænningsprogrammets møder var nok det vigtigste i min helbredelse,« siger Karen. »Mens jeg sad der og hørte andre menneskers historier – der var andre gode, gode mennesker, der havde kæmpet med afhængighed, og at høre deres historie og se deres succes gav mig håb om, at jeg også kunne få det bedre.«

»Da jeg kom regelmæssigt til møderne, følte jeg helbredelsens kraft tage over. Jeg er en helt anden person i dag, end jeg var, da det skete. Takket være Jesus Kristus ved jeg, at jeg ikke behøver at blive defineret af det, jeg gjorde dengang, og at jeg er et godt menneske. Jeg har oplevet hans kærlighed. Jeg har følt ham komme ind i mit liv og ændre på, hvem jeg er,« siger Karen.

Hvad er Kirkens afvænningsprogram?
Kirkens afvænningsprogram giver støtte og et sikkert sted for alle, der arbejder på at overvinde afhængighed eller tvangsmæssig adfærd. Programmet består af støttegrupper, der følger en 12-trins tilgang inden for en evangelisk ramme. Hver gruppe består af deltagere, der arbejder hen imod helbredelse, ARP-tjenestemissionærer og formidlere, der selv har fundet helbredelse og frigørelse gennem afvænningsprogrammet. Der er særskilte grupper for dem, der kæmper med generel afhængighed og brug af pornografi. Der er også støttegrupper, hvor ægtefæller og familiemedlemmer kan deltage.

Addiction Recovery 02
Addiction Recovery 02
Hver gruppe i afvænningsprogrammet (ARP) består af deltagere, der arbejder hen imod helbredelse, ARP-tjenestemissionærer og formidlere, der selv har fundet helbredelse og frigørelse gennem afvænningsprogrammet.2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo


»I samfundet og især i Kirken er der så meget skam og stigmatisering omkring vanedannende og kompulsiv adfærd. Derfor lider folk i stilhed, og det knuser mit hjerte,« siger Ben Erwin, terapeut i familietjenesten og lederen for afvænningsprogrammet. »Afvænningsprogrammet giver et trygt sted, hvor alle kan finde accept, medfølelse, hjælp, støtte, sandhed og heling. Når man går ind til et af afvænningsprogrammets møder, bliver man ikke dømt, stirret på eller set ned på – de byder jer varmt velkommen. De er så glade for, at I kom. Og de vil opfordre jer til at blive ved med at komme tilbage.«

Find et virtuelt eller fysisk møde
Hver uge afholdes der omkring 2.800 ARP-møder i 30 forskellige lande og på 17 forskellige sprog. Disse møder finder sted personligt, men også virtuelt. Hvis der ikke er nogen møder i jeres område, eller hvis I føler jer mere trygge ved at deltage virtuelt, kan I deltage i et Zoom- eller telefonmøde.

»Traditionelt har vi mødt hinanden personligt, men på grund af COVID har vi udviklet os og udvidet onlinemøder, hvor folk kan deltage via Zoom,« siger Erwin. Virtuelle møder har været en nødvendighed under pandemien, men de giver også mange fordele. Hvis der ikke er et møde i jeres område, kan I deltage i et møde i en anden by. Hvis I føler jer mere trygge ved at deltage anonymt, kan I gøre det virtuelt.

»Virtuelle møder giver folk en ekstra mulighed for at tage det første skridt. Det første møde er altid det mest skræmmende, det er altid det sværeste – men har man en smule tro, kan man være med på et opkald. Man behøver ikke at sige sit rigtige navn. Man kan bare sætte sig ned og deltage og lytte og observere og føle Ånden.«

Kontakt til Frelseren
Kirkens afvænningsprogram handler om at støtte og knytte sig til hinanden for at overvinde afhængighed, men det handler også om at få kontakt til Frelseren, Jesus Kristus. Han ønsker at hjælpe os i vores prøvelser, og han er kilden til helbredelse.

»Frelseren er meget opmærksom på alle vores prøvelser og kampe. Når to eller tre er samlet i hans navn, er han der også,« siger Erwin. »Når vi samles for at støtte hinanden i at overvinde denne udfordring gennem ham, er min erfaring, at han er der sammen med os.«

Besøg addictionrecovery.ChurchofJesusChrist.org for at finde et virtuelt eller personligt møde. Hjemmesiden indeholder også historier om håb, videoer og støttegruppevejledninger. I kan også lytte til podcasts af optagede møder for at lære mere om, hvordan et møde foregår.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.