Nyheder Blog

Fem ting du ikke vidste om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige i Danmark

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har en rig historie i Danmark. Fortsæt læsning og få en forsmag på, hvad historien gemmer på for de danske hellige.

1. Danskerne var de første ikke-engelsktalende der fik Mormons Bog oversat til deres modersmål.

I år 1849 kaldte Profeten Brigham Young Ældste Erastus Snow til at rejse til Danmark for at prædike. Ældste Snows følgesvend, bror Peter Hansen, var fra Danmark, men havde emigrerede til USA.

"Erastus Snow og Peter Hansen oversatte Mormons Bog til danske cirka seks måneder efter deres ankomsten," fortæller Præsident James Williams, som i øjeblikket tjener i Templet i København, Danmark som Tempelpræsident og som også tjente en mission i Danmark som en ung mand.

Hansen, hvis dansk var blevet lidt rusten efter at have været i Amerika i nogen tid, havde startet sin oversættelse, mens han var i Nauvoo, men efter ankomsten til Danmark, fik han en officiel opfordring fra ældste Snow til at fortsætte arbejdet med hast. Oversættelsen var færdig og trykt inden for cirka seks måneder, hvilket gør at de danske hellige er de første ikke-engelsktalende, der kan læse Mormons Bog på deres modersmål. Denne originale oversættelse blev brugt indtil 1949, da det første sæt af sproglige moderniserings-revisioner blev foretaget (Revisionen blev foretaget igen i 2005).

2. Mange af de tidlige danske medlemmer immigrerede til De Forenede Stater.

Som det var skik i de tidlige dage af Kirken i udlandet, immigrerede mange af de tidlige danske medlemmer immigrerede til USA. De efterlod landet uden en stærk medlemskabsbase. Men mange medlemmer begyndte også på mission selv primært i Skandinavien.

3. Kirkens medlemstal i Danmark er ikke stort, men det er stærk.

Der er kun 4300 medlemmer i hele Danmark, men det faktum at Kirken har en dyb historie i nationen hjælper med evangeliets udbredelse på måder, der ellers ville være vanskelig. Danmark har nu selv anden, tredje og fjerde generation af medlemmer, der alle er meget stærke i evangeliet.

Præsident Williams fortæller, "at Kirkens medlemskab i Danmark ikke stort, der er to stave (områder), men disse ledes af med rigtig god ledelse og der gøres en stor indsats. Hvis man tager Københavns stav og placerer den i Salt Lake-dalen i Utah, USA, og accepterer, at de taler et andet sprog, vil man ikke kunne se en stor meget forskel. Deres programmer er stærke, de er hårdtarbejdende, de forstår evangeliet, og de stræber efter at leve det fuldt ud. "

4. Danmarks Tempel (i København) blev bygget fra en eksisterende kirkebygning.

Da det kun er det andet tempel, som er bygget fra en eksisterende bygning (-den første var Vernal Utah Templet-) i København Danmark, er Templet fyldt af historie. Det oprindelige kapel blev brugt som bombely under Anden Verdenskrig. Bygningen overlevede med få skader. Ved renoveringen til Tempel blev det indre af bygningen renset, så kun det ydre og et par omhyggeligt valgte dele af interiøret gendannet som påmindelser om det oprindelige kapel.

 

5. Kristus statuen. En statue, der er elsket af mange medlemmer af Kirken, blev skabt af en dansk kunstner.

Kristus Statuen er anerkendt verden over som et elsket ikon for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Men ikke mange kender den utrolige historie bag ved det fremtrædende image, der blev skabt i en århundreder gammel kirke i København, Danmark. Den oprindelige statue blev skabt af en dansk kunstner ved navn Bertel Thorvaldsen. Den er støbt i gips og debuterede i Vor Frue Kirke i København i 1829. En kopi af statuen kom først til Salt Lake City, Utah i 1950'erne, hvor den siden har fundet en særlig plads i hjerterne hos medlemmer af Jesu Kristi Kirke Af Sidste Dages Hellige.

Gennemse Blog

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Retningslinjer vedrørende omtale: Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.