Nyheder Blog

Ekspert i Religionsfrihed roser Kirkens Familieaften program

Betydningen af familieaften programmet ikke kun i Kirken med for samfundet

"Vores politiske liv kan forbedres gennem efterligne familielivet," fortalte Dr. Daniel Mark ved en sammenkomst i torsdags på Brigham Young Universitetet i Provo, Utah. Dr. Mark er ekspert i religionsfrihed og statskundskab assisterende-professor ved Villanova University.

”At forsvare religionsfrihed er i dag mere end nogensinde afhængig af at fremme, hvad jeg vil kalde familiens etik i samfundet," fortalte Mark studerende og fakultetet ved Wilkinson Student Center i et overfyldt Varsity teater.

Mark er en ortodoks jøde og medlem af den amerikanske kommission for international religionsfrihed. Hans foredrag havde titlen "Hvad Politik kan lære af Familie:. Jøder, sidste dages hellige, og Religionsfrihedscasen"

"Jeg tror, at Amerika har brug for en familieaften. Amerikanske familier har brug for familieaften, men jeg mener en familieaften for samfundet, "sagde Mark.

Kirken indførte familieaften programmet for mere end 100 år siden for at opbygge og styrke familier.

"Nøglen, tror jeg, ligesom med familieaften, er for folk til at tilbringe kvalitetstid sammen. Dette er grunden til en levende borgerlige kultur, komplet med nabolag picnics og ligaer og frivillige foreninger, er så vigtig. Der er meget sandhed i klicheen, at hvis folk kunne komme til at kende hinanden, ville de respektere hinanden meget mere," sagde han.

Mark fortsatte: "Mit mål er ikke at ordinere en specifik plan, men at foreslå at vi må fordoble vores indsats for at engagere vores medborgeres intentioner uden for de omstridte politiske arenæer og den upersonlige markedsplads. Sidste Dages Hellige er formentlig bedre til dette end de fleste. "

"Familien kan ikke overleve, hvis alle står på sine rettigheder hele tiden. Der kan ikke være familieliv uden nåde, "forklarede Mark. "Individuel frihed er utrolig værdifuldt, men det kan også opløse samfundets bånd."

Mark sagde, at religionsfriheds rettigheder skal være "respekteres med robusthed og forsvareres energisk," men han citerede også en oktober tale af ældste Dallin H. Oaks fra De Tolv Apostles Kvorum, der sagde, at "vi ikke skal hævde den frie udøvelse af religion for at tilsidesætte enhver lov og regeringsindsats, der eventuelt kunne tolkes at krænke institutionel eller personlig religionsfrihed. "

  "At dyrke en families etik er særligt svært, men utrolig vigtigt, når det kommer til religion og religionsfrihed," tilføjede Mark. "Når traditionelle religiøse værdier bliver mere og mere upopulær, må vi afstå fra at spinde ind i fortællingen, at det, vi gør, er forkert, selvom vi er beskyttet."

"Familien er ikke blot et eksempel for samfundet; familien er også den primære byggesten i samfundet. Familien er det første sted, hvor børnene lærer dydige nødvendig i at være gode borgere."

"Familien er ikke blot et eksempel for samfundet; familien er også den primære byggesten i samfundet. Familien er det første sted, hvor børnene lærer dyd nødvendigt at være gode borgere ", understregede Mark.

Han konkluderede, "Så lad os tage eksemplet fra Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og fra jøderne. Din opgave er dels at opbygge stærke familier, der opretholder vores republik ved at producere ansvarlige borgere og ved at tjene som modeller for resten af ​​samfundet - og for det andet, at bære familiens etik ud i verden. Familieaften: kommer til et kvarter i nærheden af ​​dig. Dette vil helt sikkert kræve religionsfrihed, men er det gjort på den rigtige måde, vil det også fremme et samfund, der ærer religionsfrihed. "

Mens Mark var i Utah mødtes med lederne af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige i Salt Lake City og Provo. Han besøgte Kirkens Humanitære Center og Welfare Square faciliteter og besøgte Provo City Center Templet lige inden det offentlige åbent hus arrangement.

Mark deltog nylig i ”Humanum kollokvium” i Rom og ”The World Meetings of Family” i Philadelphia.

Gennemse Blog

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Retningslinjer vedrørende omtale: Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.