Pressemeddelelse

Familieaften gør hver mandag til en international familiedag

Den 15. maj markerer International familiedag, der først blev fastsat af FN’s generalforsamling i 1993. Den årlige fejring fremhæver vigtigheden af familien for alle nationers velbefindende.

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige fremhæver også vigtigheden af familien som en af de afgørende hjørnesten i civilisationens og i personlig udvikling. Præsident Joseph F. Smith rådede for mere end 100 år siden i 1915 Kirkens medlemmer til at holde »familieaften«, så forældre bedre kunne undervise deres børn om evangeliet. I 1965 opfordrede præsident David O. McKay forældre til at afsætte en aften hver uge, sædvanligvis mandag, som en særlig familietid.

Så, hvordan er familieaften nu? Den kan omfatte bøn, musik, studium af skriften, historier, lektioner og samtaler om etiske problemstillinger og pligter i hjemmet og samfundet. Den kan også omfatte spil og andre sjove aktiviteter, forfriskninger og megen latter. Det kan tilpasses alle former for familier – fra en enlig voksen til en familie med små børn eller teenagere.

Familieaften er ikke kun for medlemmer af Kirken. Det kan tilpasses mennesker af enhver tro. David C. Dollahite og Loren Marks citerede i en artikel i The Atlantic sociologen Vern Bengtson. Han beskrev familieaften som et af »det mest succesfulde [religiøse] programmer, der fremmer forbindelser mellem generationerne og nærer familier.« Familieaften er en tid til at presse igen mod en forhastet, for travlt-kultur og den konstante byge af teknologi og medier og vende os mod de personer, der betyder mest for os.

      

Yderligere hjælpekilder

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.