Pressemeddelelse

Den opvoksende generation i Storbritannien og Irland »løfter, hvor de står«

Den »opvoksende generation« fra Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige svarede »ja!« den 11. september 2021 ved at tjene deres naboer på store og små måder. Unge, missionærer og unge voksne i hele Storbritannien og Irland arbejdede sammen om at udføre hundredvis af tjenestegerninger på samme tid.

11SepDayofService01
11SepDayofService01
Unge voksne arbejder på at rense et parkområde2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

De unge frivillige blev inspireret af kirkens præsident Russell M. Nelsons ord, som opfordrede folk til at gøre noget godt og spurgte: »Vil I gerne være en stor del af den største udfordring, den største sag og det største værk på jorden i dag?«

I London har Hyde Park Stav [en stav er som et stift] typisk afholdt en konference for unge voksne med overnatning med undervisning, spil, et lille tjenesteprojekt og en fest. I år sagde de unge voksne, at det var på tide at gøre noget anderledes. De ønskede at tage udfordringen op om at »løfte, hvor I står« ved at komme ud i lokalsamfundet og skabe kontakt til lokale velgørende organisationer og grupper for at hjælpe på enkle måder, der ville gøre en stor forskel i livet for dem omkring dem.

Der er mange muligheder for at tjene i samfundet, og den opvoksende generation så disse muligheder og rakte ud for at vise deres kærlighed og støtte til andre. Fyrre stave i Storbritannien og Irland forpligtede sig til at hjælpe. Belfast Stav indsamlede og leverede mad og toiletartikler til North Belfast Food Bank. Britannia Menighed (en uv-menighed i London) fremstillede huskekort, så flygtninge kunne lære engelsk. Coventry Stav indsamlede, sorterede og pakkede 16.000 gamle frimærker på vegne af den velgørende organisation Oxfam, hvilket var nok til at købe en ged til en landsby. Manchester Stav indsamlede nok forsyninger til afghanske flygtninge til at fylde to varevogne. Northampton Stav var med til at genoprette arboretet i Wicksteed Park i Kettering. En af de unge voksne sagde: »Vi kom her gennem hele min barndom til fødselsdagsfester og familiearrangementer. Det er rart at være med til at genoprette ejendommen, så andre kan nyde parken.«

11SepDayofService02
11SepDayofService02
Unge voksne og missionærer arbejder i grupper for at fjerne affald i Wicksteed Arboret2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService03
11SepDayofService03
Unge kvinder samler frimærker for at købe en ged til en landsby2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService04
11SepDayofService04
Unge og unge voksne samler forsyninger til afghanske flygtninge2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Mens de arbejdede, postede de på de sociale medier på #DayToServe for at dele budskabet om at yde tjeneste. Om søndagen mødtes de online for at dele deres oplevelser. Med et virtuelt kor og inderlige udtryk for glæde i deres tjeneste fejrede de det sammen.

Denne fokusering på tjeneste i den opvoksende generation inspirerer folk i alle aldre i hele Storbritannien og resten af Europa til at deltage, engagere sig og tjene på lignende måder. Den 11. september er blevet en dag for mennesker i andre dele af verden, hvor de kan yde tjeneste. I Frankfurt sluttede 55 frivillige fra kirken i Tyskland sig sammen med andre frivillige for at hjælpe dem, der blev ramt af oversvømmelserne i juli. I Ahrweiler-regionen i delstaten Rheinland-Pfalz rev medlemmerne beskadigede mure i huse ned, fjernede mudder og affald, ryddede haver og plantede blomster. En ung kvinde, som deltog, var Inês Adriano (16 år). Hun sagde: »Det var virkelig imponerende, at så mange mennesker hjalp … og at vi alle gjorde det uden betaling.«

11SepDayofService05
11SepDayofService05
I Tyskland rydder unge voksne en cykelsti efter oversvømmelser2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

11SepDayofService06
11SepDayofService06
Tysk skilt i oversvømmelsesområdet siger »tak« til frivillige2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Kirkens medlemmer ved også, at der er brug for tjeneste hele året rundt. I Tjekkiet samledes hundredvis af mennesker for at hjælpe ofrene for den ødelæggende tornado i juni. 80 frivillige fra kirken i gule »Hjælpende hænder«-T-shirts arbejdede i tre landsbyer med oprydning og reparationer. Vojtěch Novotný (24) fra Pardubice i Tjekkiet sagde: »Jeg synes, det er helt naturligt, at folk hjælper hinanden.«

11SepDayofService07
11SepDayofService07
Tjekkiske unge voksne genopbygger efter tornadoen2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Den opvoksende generation i kirken forandrer verden gennem uselviske handlinger, der beriger deres eget liv, mens de velsigner andre.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.