Inter-Faith-5584.jpg
Pressemeddelelse

Ældste Cook samles med højtstående religiøse og akademiske ledere i Storbritannien

Apostlen udtrykker en »taknemmelighedsgæld« for landets pionerrolle i opretholdelsen af religionsfrihed

I løbet af sit ugelange tjenestebesøg i Storbritannien mødtes ældste Quentin L. Cook fra De Tolv Apostles Kvorum med højtstående religiøse og akademiske ledere for at fremhæve nationens historiske arv – og fortsatte ansvar – for at forsvare og fremme religions- og trosfrihed.

Ældste Cook deltog i to betydningsfulde møder – et på University of Oxford og et andet i den koptiske ortodokse kirke i London – der fremhævede Storbritanniens rolle i kampen for religionsfrihed. Disse begivenheder samlede fremtrædende ledere og institutioner, der er dedikerede til at beskytte religionsfrihed, hvilket er i tråd med Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges løbende engagement i denne væsentlige menneskerettighed.

Ældste Cook var ledsaget af sin hustru, Mary, ældste Michael T. Ringwood fra De Halvfjerds’ Præsidium og ældste Alan T. Phillips fra Det Nordeuropæiske Områdepræsidentskab.

Refleksion over Storbritanniens arv af tro, lov og religionsfrihed

I Oxford blev ældste Cook den 29. maj budt velkommen på Regent’s Park College, en del af University of Oxford. Valget af Regent’s Park College, som har en historiske tilknytning til religiøs nonkonformitet og en forpligtelse til adgang til uddannelse, fremhævede de brede historiske rødder af religionsfrihed i Storbritannien.

Receptionen samlede seniorforskere og fortalere for religionsfrihed, herunder Sir Malcolm Evans, rektor for Regent’s Park College og fremtrædende akademiker inden for international ret og menneskerettigheder, og baronesse Elizabeth Berridge, tidligere britisk minister og en førende fortaler for religionsfrihed.

Arrangementet fejrede det stadigt dybere samarbejde mellem Regent’s Park College og Kirken. Ældste Cook reflekterede over og priste Storbritanniens historiske rolle med at lægge grundvolden for religionsfrihed, hvilket banede vejen for ankomsten af Kirkens første missionærer i 1837.

Ældste Cook understregede den store indflydelse, som Storbritanniens religionsfrihed havde på den tidlige kirkes vækst.

»Et af vores formål med at komme her var at sige personligt tak. Vi står i taknemmelighedsgæld til jer,« sagde ældste Cook. »Antallet af mennesker, der tilsluttede sig Kirken i den periode, fra 1837 til 1850, var større – og der var flere medlemmer af vores tro i England i 1850, end der var i USA. Og så var der en enorm emigration til USA fra den gruppe. Det var en kæmpe velsignelse for os.«

Ældste Cook har haft en langvarig tilknytning til Storbritannien, da han tjente som ung missionær for Kirken i London.

Værten for arrangementet, Sir Malcolm Evans, sagde: »Det var virkelig et privilegium og en fornøjelse at høre, hvad ældste Cook havde at sige om de historiske forbindelser og tanken om, at det er så vigtigt, at alle har plads til at udvikle deres trostraditioner og udforske og praktisere frit, uanset hvor de er.«

Elder-Cook---London---OxfordDownload Photo

Fra forseglingen af Magna Carta i 1215 (et afgørende øjeblik for borgerlig frihed) til King James-bibelen i 1611 (som udvidede adgang til religion) og Sir Thomas Edward Cokes arbejde i det 17. århundrede for at stadfæste retfærdighedsprincipper gennem engelsk sædvaneret, hyldede ældste Cook denne varige arv af Storbritanniens bidrag til religionsfrihed og det moralske fundament, der fortsat gør det muligt for Jesu Kristi gengivne evangelium at blomstre globalt.

Fremmelse af religionsfrihed gennem tværreligiøs enighed

Den 28. maj i London sluttede ældste Cook sig til højtstående ledere fra en lang række trosretninger i den koptiske ortodokse kirke, med hans eminence Anba Angaelos, den første koptiske ortodokse ærkebiskop i London, som vært. Samtalen fokuserede på religions- og trosfrihed, ikke kun som en grundlæggende menneskerettighed, men som et presserende humanitært anliggende, der også har at gøre med emner så som konflikt, fordrivelse og social splittelse.

Ældste Cook delte sin indsigt om religionsfrihedens hellige natur og opfordrede til større høflighed i det offentlige rum. Han sagde: »Det er vigtigt, at vi lærer at blive bedre til at være uenige. Vi er nødt til at lære at tale med hinanden og ikke have den form for vrede, der findes. Trossamfund spiller en vigtig rolle i at sætte tonen og tilskynde til respektfulde samtaler. Jeg tror, at det kan gøre en stor forskel.«

Ældste Cook bemærkede den »taknemmelighedsgæld«, som Jesu Kristi Kirke står i til Storbritannien for dens historiske og banebrydende rolle med hensyn til at fremme religions- og trosfrihed.

Deltagerne ved arrangementet omfattede H.E. ærkebiskop Miguel Maury Buendía, apostolisk nuntius til Storbritannien; rabbiner Elchonon Feldman, repræsentant for overrabbineren; den højærværdige biskop af Winchester; og repræsentanter fra det Ahmadiyya muslimske samfund og Bahai-samfundet. Ældste Michael T. Ringwood fra De Halvfjerds’ Præsidium og ældste Alan T. Phillips fra Det Nordeuropæiske Område deltog også i drøftelserne.

Ærkebiskop Angaelos fremhævede vigtigheden af enighed blandt trosledere for at fremme religionsfrihed globalt.

»Jeg tager aldrig det at samles på denne måde for givet,« sagde ærkebiskop Angaelos. »Vi har et utroligt netværk for religionsfrihed i Storbritannien. Det er kun ved at arbejde sammen, at vi nogensinde kan tage nogen form for skridt fremad. Folk, der krænker religionsfriheden, ønsker at beskæftige sig med individuelle aktører og opdele os. Men når der er en fælles front, kan det gøre en forskel.«

Elder-Cook-London-Visit-Inter-faithDownload Photo

Matthew Jones fra foreningen for religions- og trosfrihed var moderator for drøftelsen og sagde: »Mange af de udfordringer, vi ser rundt om i verden i forhold til religions- eller trosfrihed, har en tendens til at blive bebrejdet tro. Det håb, jeg får af dette møde, er, at det er muligt for forskellige trosretninger at have fælles mål. Det forholder sig faktisk ikke sådan, at trosretningerne er i opposition, men at de er en del af en løsning.«

En vedvarende arv

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, der er en religion, der engang var udsat for intens forfølgelse, er dybt investeret i bevarelsen af disse friheder. Gennem samarbejde med akademiske institutioner, en fæles indsats med tværreligiøse allierede og deltagelse i global dialog søger Kirken at ære Storbritanniens arv, mens den bidrager til en mere fredelig og pluralistisk fremtid ved at sikre, at disse universelle rettigheder varer ved for alle.

Elder-Cook---London---OxfordDownload Photo

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.