Nyhed

Tilbageblik over 2013 – højdepunkter

Stor stiging i antallet af Kirkens missionærer, tusinder af hjælpende hænder gør rent og rydder op, nye templet indviet.

2013 var et usædvanligt år med vækst for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige fra udvidelsen af missioneringen til milepælen med 15 millioner sidste dages hellige på verdensplan. Milepæle blev fejret lige fra 50 års tjeneste for Præsident Thomas S. Monson som apostel til runde jubilæer for Det Polynesiske Kulturcenter i Hawaii, Deseret Industries og spejderprogrammet. Kirken bidrog med nødhjælp og humanitær hjælp i mange del af verden, bl.a. Filippinerne, Haiti og Oklahoma.

Tusinder af sidste dages hellige påbegynder en mission

Thomas S. Monsons (præsidenten for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige) bekendtgørelse ved oktoberkonferencen i 2012 har for evigt påvirket missioneringen over hele verden.

Siden den historiske nyhed om sænkningen af aldersgrænsen for fuldtidsmissionæring er antallet af unge mænd og kvinder, der som fuldtidsmissionærer fortæller om Jesu Kristi evangelium, støt steget fra 58.500 i oktober 2012 til over 82.000 nær udgangen af 2013.

missionary age story 9

For at få plads til flere missionærer har Kirkens ledere måttet øge kapaciteten på missionærskoler (MTC) og tilpasse undervisningsforløbet, oprette nye missioner og forbedre processen for at modtage og udsende missionærer. En af de større ændringer var ombygningen af en privat, kirkeejet skole i Mexico City efter skoleårets slutning i begyndelsen af juni. Skolen blev omdatten til Mexico City MTC ved udgangen af måneden. Den 26. uni åbnede MTC og var klar til at håndtere op til 1.000 missionærer.

Tyfonen Haiyan i Filippinerne

Kirken var meget aktiv med at hjælpe de overlevende fra tyfonen Haiyan i november. Flere end 10.000 filippinere fandt ly sammen med 4.000 af deres mormonnaboer i 200 sidste dages hellige kirker. Kirkens humanitærhjælp købte omgående nødhjælp som x vand, hygiejnesæt og meget andet.

tacloban missionaerer 4

Kirkens medlemstal vokser til over 15 millioner

Medlemstallet i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige overstiger nu 15 millioner, sagde Kirkens præsident Thomas S. Monson ved det første møde ved oktonberkonferencen 2013.

President Monson Oct 2013 Sat AM

»Kirken vokser fortsat stabilt og forandrer tilværelsen for flere og flere mennesker hvert år,« sagde præsident Monson. »Den breder sig over den ganske jord i takt med, at vores missionærstyrke finder frem til dem, der søger efter sancheden.«

Præsident Monsons 50 års tjeneste i Kirken som apostel

Kaldelsen kom den 4. oktober 1963. Thomas S. Monson blev som 36-årig opretholdt som den yngste apostel i Kirken i 53 år. Præsident Monson er den første generalautoritet siden Joseph Fielding Smith (1876-1972), der har tjent i 50 år.

Praes Monson Oktober 1963

Præsident Monson tjente først som medlem af De Tolv Apostles Kvorum, derpå som rådgiver til tre af kirkens præsidenter og i de sidste fem år som den 16. præsident.

Søster Frances J. Monson går bort

Frances J. Monson, præsident Thomas S. Monsons hustru, havde været indlagt i flere uger, før hun gik bort den 17. maj 2013.

frances j monson kistebaerere

Søster Monson blev af sin mand og familie anerkendt som et fyrtårn af kærlighed, næstekærlighed og tjeneste. Hun levede i ord og gerning et kristuscentreret liv. Hun vil blive husket for hendes livslange, stille og aldrig svigtende støtte til sin mand i hans kirkeopgaver.

Ny kinesisk hjemmeside

Den nye hjemmeside, mormonsandchina.org, bidrager med oplysninger til kinesiske statsborgere, der har tilsluttet sig Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, mens de boede eller studerede i udlandet, og nu er vendt hjem til Kina. Hjemmesiden besvarer spørgsmål om aktivitet i Kirken og opfordrer til at følge lovene i Folkerepublikken Kina.

mormon china website

Ændring i ledelsen af Unge Piger

Ved aprilkonferencen bekendtgjorde Det Første Præsidentskab nye ledere i hovedpræsidentskabet for Kirkens organisation Unge piger. Bonnie L. OScarson blev opretholdt som hovedpræsident for Unge Piger. Hendes rådgivere er søster Carol F. McConkie (førsterådgiver) og søster Neill F. Marriott (andenrådgiver). De tre kvinder leder organisationen for unge piger i alderen 12-17 år. Det nye præsidentskab begyndte at tjene i april 2013.

young women presidency 2013

Bekendtgørelse af kvindernes møde

Kvinder og piger over 8 år skal deltage i halvårlige møder på lørdagen før Kirkens generalkonference. Præsidentskaberne for Hjælpeforeningen, Unge piger og Primary vil lede møderne under ledelse af Det Første Præsidentskab.

Religionsfrihed

I indsatsen for at fremhæve betydningen af religionsfrihed og religions placering i den offentlige debat har Kirken lanceret en serie hjælpekilder til at styrke forståelsen og involveringen. Disse nye hjælpekilder omfatter en enestående animeret video og andre videoer, som fremhæver vigtigheden af at bevare religionsfrihed, en Facebookside »Support Religous Freedom«, som har nyheder og oplysninger om religionsfrihed, samt en emneside, der fastlægger principper for religionsfrihed og har forslag til, hvordan man behandler dette emne.

religionsfrihed facebook

En præsentationsvideo med ældste L. Tom Perry fra De Tolv Apostles Kvorum, der udtaler, at de »grundlæggende frihedsrettigheder til at følge sin samvittighed er forankret i religionsfrihed og skal bevares og beskyttes ihærdigt.«

FamilySearch.org har fået nyt layout

En ny udgave af FamilySearch.org blev lanceret i 2013, hvor slægtsforskning bliver mere interaktiv og tættere samarbejde. Der er blevet mulighed for at involvere sociale medier, foto og beretninger, hvilket skaber en mere personlig slægtshistorisk oplevelse for hver bruger.

Hjemmesidens forbedringer forsøger at skabe en bredere interesse for slægtshistorie hos dem, der ikke betragter sig selv som slætsforskere eller genealoger, især unge, der mestrer de digitale sfærer som sociale medier.

Ved oprydningen efter tornado i Oklahoma bliver Kirkens hjælpende hænder bedt om hjælp

En ødelæggend etornado fejede gennem dele af Oklahoma i maj, hvor 24 mennesker blev dræbt og byen Moore blev hårdt ramt. Hjælende hænder hjalp i samarbejde med Kirkens velfærdstjeneste og missionærer lokale ledere med at rydde op i og efter Memorial Day-weekenden.

En beboer i Moore i Oklahoma sagde, at hun var forbløffet over, at fol havde så meget medfølelse og kærlighed til vildtfremmede. »Jeg betragter dem, og jeg græder bare ... Jeg takker Gud ... for at sende disse mennesker til at hjælpe mig.« Hendes hjem blev fuldstændig ødelagt af tornadoen.

Træplantning i Haiti

Flere end 1.800 mormonfrivillige deltog i fejringen af Landbrugets dag, der er en national fridag i Haiti, hvor de plantede omkring 25.000 træer som en del af et skovrejsningsprojekt. Træplantningen er en del af Kirkens fortsatte forpligtelse til at bidrage til genopbygningen af Haiti efter den store ødelæggelse ved jordskælvet i 2010. Målet er at plante 400.000 træer, inden projektet er slut. Lokale kirkeledere organiserede projektet, som foregik i seks byer og tre landsbyer fordelt over hele landet.

Tempel i Centralamerika indviet

Templet i Tegucigalpa i Honduras blev indviet den 17. marts 2013 af præsident Dieter F. Uchtdorf, andenrådgiver i Det Første Præsidentskab i Kirken. Dette tempel er nr. 141 i Kirken og det sjette i Centralamerika.

Et treugers åbenthus forud for indvielsen gav personer fra alle trosretninger mulighed for at blive vist rundt i templet. Aftenen før indvielsen om søndagen opførte sidste dages hellige et program med deres forfædres sange og danse, der illustrerede landets skønhed og kultur samt opførelsen af det nye tempel.

Templet i Provo City Center på pæle

Med anvendelsen af en nyskabende ingeniørteknik hævede entreprenørerne, der genopfører Tabernaklet i Provo, hele murstensbygningen op på 12 meter høje stålpæle. Processen muliggjorde, at entreprenørerne kunne grave ud til kælderen i den renoverede bygning.

Tabernaklet blev næsten helt ødelagt af en brand i december 2010 og får nu en ny opgave som det andet tempel i byen Provo.

Bibelvideoer online

Optagelserne sluttede den 22. maj 2013 på en serie af 49 bibelvideoer produceret af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Beretninger fra King James-oversættelsen af Det Nye Testamente er bragt til live ved anvendelsen af et enestående filmstudie, der er bygget til at repræsentere det fordums Jerusalem, men opført i nærheden af Goshen i det centrale Utah.

Goshen Bibel film video 5 2 13 1

Gengivelserne er let tilgængelige online til offentlig anvendelse, ikke kun for Kirkens medlemmer, men også for medlemmer af andre trosretninger. Filmstudiet vil blive brugt til fremtidige produktioner.

Kampagnen »I'm a Mormon« meget vellykket på de Britiske Øer

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige lancerede kampagnen »I’m a Mormon« (Jeg er mormon) i Storbritannien og Irland i april sidste år. I juni var antal besøgende på mormon.org.uk steget med 250 procent. Der var tilsvarende stigninger i antallet af personer, der bad om en Mormons Bog, eller som udtrykte interesse i at få besøg af missionærerne.

bus 03 1024

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.