Nyhed

Templet i Boise, Idaho, genindviet efter omfattende renovering

Templet i Boise, Idaho (USA) blev genindviet søndag den 18. november 2012 af Thomas S. Monson, præsident for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, efter en omfattende opgradering og modernisering.

Templet blev lukket i juli 2011 for at gennemgå en omfattende renovering af templets interiør, facade og selve tempelgrunden.

Sammen med præsident Monson deltog ældste David A. Bednar af De Tolvs Kvorum og ældsterne Craig C. Christensen og William R. Walker af De Halvfjerds i genindvielsesceremonien. Medlemmer af templets præsidentskab og deres hustruer var ligeledes til stede.

»Det skinner som et fyrtårn af retfærdighed for alle, der vil følge dets lys,« sagde præsident Monson lørdag aften om templet. »Vi værdsætter det lys, og vi takker vor Himmelske Fader for de velsignelser, dette tempel og alle templer bringer ind i vore liv.«

Ældste Bednar gentog dette synspunkt. »Der er en varme, der er et lys, der er en lysstyrke, der er en udstrålig, der kommer fra et tempel hvor som helst i verden. Det velsigner dem, der er af vores tro, og dem, der ikke er af vores tro.«

Sidste dages hellige, som ikke kunne være til stede til indvielsen af templet i Boise, Idaho, overværede højtideligheden i deres kirkebygninger via TV-transmission til hele tempeldistriktet, der omfatter det veslige Idaho og østlige Oregon.

Templets mørke ydre er blevet erstattet med hvid granit. En ny forgyldt statue af englen Moroni sidder på toppen af templets højeste spir. Templets interiør indeholder et smukt motiv med blomster og træer, hvilket ses i kunstfærdige glasdekorationer og malerier. Smukt mørkt, hårdt træ fra Afrika og USA tilfører varme og atmosfære.

Forud for indvielsen i november var der åbent hus i en måned, og her besøgte 170.000 mennesker templet.

Templet i Boise er det 27. af Kirkens 140 templet i verden. Det er ét ud af fire templet i staten Idaho. De andre findes i Twin Falls, Idaho Falls of Rexburg. Et femte tempel planlægges opført i Meridian. Templet i Boise, Idaho, blev oprindeligt færdigbygget i 1984 og indviet af præsident Gordon B. Hinckley, daværende rådgiver i Kirkens Første Præsidentskab.

Se et videoklip på engelsk fra genindvielsen af templet i Boise:

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.