Emne

Tempelægteskab

Kirkens medlemmer tror på, at ægteskaber, der indgås i templer, bliver »beseglet« eller velsignet til at vare for evigt. Den tanke, at familieenheden kan fortsætte hinsides graven som en bevidst, kærlig helhed med ægtepar og forælder/barn-forholdet intakt, er en indre overbevisning for medlemmer i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

Når et par bliver viet og beseglet i templet, da bliver alle de børn, de får, automatisk beseglet til dem ved fødslen. Hvis børnene er født inden parret er blevet beseglet, kan disse børn senere deltage i en tempelbesegling med deres forældre. Børn, der adopteres, har også mulighed for at blive beseglet til deres adoptivforældre.

Konceptet med evige familier stammer fra skriften og nutidig åbenbaring. For eksempel står der skrevet i Matthæus 16:19 i Det Nye Testamente, at Jesus Kristus siger til apostlen Peter: »Jeg vil give dig nøglerne til Himmeriget, og hvad du binder på jorden, skal være bundet i himlene, og hvad du løser på jorden, skal være løst i himlene.« Kirken sætter lighedstegn mellem ordet »binde« og »besegle«.

Ifølge en undersøgelse, der henvises til i en artikel i Los Angeles Times fra år 2000, »i en æra med skilsmisser er sidste dages hellige tempelvielser skabt til at holde«, da de kun har 6 procent i skilsmisserate. En anden undersøgelse, der blev udgivet i 1993 i Demography Magazine, konkluderede, at medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, der bliver viet i et af Kirkens templer, har ud af alle amerikanere mindst sandsynlighed for at blive skilt.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.