Sidste nyt

Sammenfatning af nøglepunkter fra bekendtgørelsen om religionsfrihed

Nøglepunkter:

 1. Kirken støtter lovforslag, hvor det søges opnået for at skabe beskyttelse for personer med LGBT-baggrund inden for bolig, ansættelse og andre områder, hvor de ikke er beskyttet, mens det samtidig sikres, at religionsfrihed ikke begrænses.
   
 2. Kirken tror på en »retfærdighed for alle«-metode, som stræber efter at balancere rimelig sikring af homoseksuelle borgere og beskyttelse af centrale religiøse frihedsrettigheder, og at det er den bedste måde at overvinde den skarpe opdeling og nuværende kulturelle forskel i vores land.
   
 3. Kirken er bekymret over nedbrydningen af religiøse frihedsrettigheder. Når religiøse personer offentligt latterliggøres, oplever gengældelse, bliver tvunget ud af deres job eller oplever personlige tab, fordi de har åbnet munden i den offentlige debat, har bidraget til en sag eller deltaget i et valg, så er det vores demokrati, der er taberen. Det er ligeså forkert som forfølgelse eller gengældelse over for homoseksuelle.
   
 4. Denne appel om en afbalanceret tilgang mellem religiøses og homoseksuelles rettigheder repræsenterer ikke en ændring eller et skift i Kirkens lære. Den repræsenterer et ønske om at bringe mennesker sammen, at opfordre til en gensidig, respektfuld dialog i det, der er blevet en stærkt polariseret national debat.
   
 5. Ved denne metode får ingen sider alt det, de ønsker. Vi må alle lære at leve sammen med andre, der ikke har samme tro eller værdier.

Læs hele bekendtgørelsen her.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.