Pressemeddelelse

Præsident Eyring indvier templet i Paris

Præsident Henry B. Eyring, førsterådgiver i Det Første Præsidentskab i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, indviede templet i Paris søndag den 21. maj 2017.

Præsident Eyring blev ledsaget af ældste Neil L. Andersen fra De Tolv Apostles Kvorum, biskop Gerald Caussé fra Det Præsiderende Biskopråd, ældste Larry Y. Wilson fra De Halvfjerds og ældste Paul V. Johnson fra det europæiske områdepræsidentskab. Kirkens medlemmer var samlet i templet, i nærliggende bygninger og mange steder i Frankrig, Belgien og Schweiz for at deltage i indvielsesmøderne via satellittransmission.

 

Præsident Eyring forklarede, at Paris templets betydning "vil være at rejse en generation fransktalende mennesker, der er dybt helliget Herren Jesus Kristus og villige til at bære evangeliet til verden".

 

Dagen før indvielsen nød kirkelederne en optræden af flere end 1.000 unge sidste dages hellige, som i sang og dans præsenterede Kirkens historie i Frankrig og hædrede dens pionerer. Kulturfestivalen havde titlen Lad derfor jeres lys skinne og blev afholdt i den nationale franske cykelarena i nabobyen Saint-Quentin-en-Yvelines.

Ved et treugers åbent hus i april og maj så næsten 50.000 gæster en kort video om templer og gik derefter gennem templet og haven. Flere inviterede ledere fra staten, trossamfund og uddannelsesinstitutioner fra hele verden blev også vist rundt i templet i april. Medlemmer af byrådet og lokale kirkeledere blev også vist rundt i templet.

Omkring 38.000 medlemmer af Kirken i Frankrig og Belgien vil blive betjent af det nye tempel. Templet blev oprindeligt bekendtgjort af præsident Thomas S. Monson den 1. oktober 2011 og har været under opførsel siden det første spadestik i august 2012. Det bliver det 156. fungerende tempel i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og det første i Frankrig.

Sidste dages hellige templer adskiller sig fra deres kirker, hvor medlemmerne samles til søndagens gudstjenester. Templer betragtes som »Herrens hus«, hvor Jesu Kristi lærdomme bekræftes ved dåb, vielser og andre ceremonier, der forener familier for evigt.

For yderlig information læs her på engelsk.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.