Leders biografi

Præsident Dieter F. Uchtdorf

Præsident Dieter F. Uchtdorf blev kaldet som andenrådgiver i Det Første Præsidentskab i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige den 3. februar 2008. Han blev opretholdt som medlem af De Tolv Apostles Kvorum i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige den 2. oktober 2004. Han har virket som generalautoritet siden april 1994.

Præsident Uchtdorf er født den 6. november 1940 i Ostrava i det nuværende Tjekkiet. Hans forældre er Karl Albert og Hildegard Opelt Uchtdorf. I 1947 blev hans familie medlemmer af Kirken i Zwickau i Tyskland. De flygtede til Frankfurt am Main i 1952, hvor præsident Uchtdorf fik en uddannelse som ingeniør. I 1959 meldte han sig til det tyske flyvevåben, hvor han i seks år var jagerpilot.

I 1965 begyndte præsident Uchtdorf at arbejde for Lufthansa som pilot. Fra 1970 indtil 1996 fløj han som kaptajn på B737, Airbus, DC10 og B747. Samtidig med, at han arbejdede som eftersyns- og træningskaptajn, fik han adskillige ledelsesansvar. Disse stillinger indbefattede sektions førstepilot for B737, leder af Lufthansas pilotskole i Arizona, leder for alle cockpitbesætninger og til sidst underdirektør med ansvar for flydrift og førstepilot i Lufthansa. Han var også formand for komiteen for flydrift i International Air Transport Association.

Dieter Uchtdorf og Harriet Reich blev gift i 1962. De har to børn og seks børnebørn. Da han blev kaldet til apostel, forlod familien Uchtdorf deres hjemland og bor nu permanent i USA.

Dieter og Harriet Uchtdorf nyder udendørs aktiviteter, sætter pris på kunst og er lykkeligst, når de tilbringer tid sammen med deres børn og børnebørn.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.