Newsroom
Nyhed

Opdatering om tyfonen Haiyan: Kirken giver forsyninger til dem med behov

Ledere etablerer kontakt med medlemmer og missionærer

OPDATERING (10. nov. 2013 – 23:00 MST). Ældste W. Craig Zwick, en administrerende direktør i Kirkens Missionærafdeling, rapporterede denne aften at »Kirkens ledere fortsætter med at skabe kontakt med missionærer over Tablocan-missionen i Filippinerne, og alle dem, som vi har kunnet komme i kontakt med, er i sikkerhed. Vi formoder, at vi i løbet af genetableringen af kommunikationen vil finde missionærerne og finde dem i godt helbred. Vi forener vores tro og vore bønner med andre på vegne af det filipinske folk.«

OPDATERING (10 nov. 2013 – 21:00 MST). I timerne umiddelbart efter tyfonen Haiyan har Kirkens ledere i Salt Lake City været i fortsat kontakt med kirkelederne i området. Syv af områdets 21 missioner har rapporteret, at all missionærer er i sikkerhed. I Tacloban- missionen er der stadig nogle områder, hvor kommunikationen endnu ikke er blevet genetableret. Ældste W. Craig Zwick, en administrerende direktør i Kirkens Missionærafdeling, rapporterer, at »omkring to tredjedel af missionærerne i Tacloban- missionen er blevet kontaktet og har det godt. Vi ved, at alle missionærer blev udrustet med nødforsyninger il 72 timer, blev flyttet til sikre steder inden stormen, og er i områder, som blev ramt i mindre grad end byen Tacloban.« Opdateringer vil blive udgivet, når de bliver gjort tilgængelige.

8. NOVEMBER 2013

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige kondolerer til de millioner af mennesker, som er ramt af tyfonen Haiyan i Filippinerne og giver ly, mad, vand og andre basale forsyninger til evakuerede og fordrevne familier.

Omkring 700.000 er nu blevet fordrevet. I områder, som er ramt af stormen, især i de østlige kystområder, er både transport, elektricitet og telekommunikation lukket.

Der er gjort rede for alle mormonmissionærer, som tjener i Kirkens 21 missioner i Filippinerne, undtagen nogle, som tjener i Tacloban-missionen. Før tyfonen blev missionærerne flyttet til områder, hvor de kunne få tilstrækkelig ly, og Kirken arbejder med at etablerekontakt med missionslederne i Tacloban.

»En ansat fra Kirkens Velfærdsafdeling rejser til øen Leyte med kommunikationsudstyr for at etablere kontakt med missionspræsidenten i Tacloban,« sagde Stephen B. Allen, direktør for Missionærafdelingen. »Vi planlægger at have kommunikation med dem på Leyte omkring lørdag filipinsk tid.«

Der er også en indsats på vej for at skabe kontakt med Kirkens medlemmer. Flere end 14.000 medlemmer og andre har søgt ly i 200 af Kirkens kirkebygninger.

Når dagslyset kommer antager Kirken, at missionærer over hele landet vil begyne at hjælpe dem, som har behov.

Lokale kirkeledere vil bruge weekenden på at vurdere yderligere behov hos både medlemmer og lokalsamfundet.

Yderligere information vil blive udgivet på presse-mormon.dk, når den bliver tilgængelig.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.