Nyhed

Mormon Tabernakel Koret indført i America Classical Music Hall of Fame

Tim Sharp, administrerende direktør i ACDA, gav bekendtgørelsen på opfordring af American Classical Music Hall of Fame’s direktion. Indførelsen hædrer koret for at have viet mere end 140 år til kor kunst og for dets enestående nærvær i den klassiske musiks verden. ”Dette bemærkelsesværdige ensemble bestående af 360 frivillige har inspireret generationer af korledere som I og jeg gennem koncerter, optagelser, udsendelser, ture og prestigefyldte deltagelse ved Verdensudstillinger og amerikanske præsidentindsættelser”, udtalte Sharp. ”Sammen med orkestret på Temple Square fortsætter de med at inspirere os med deres arbejde.”

 

Mormon Tabernakel Korets præsident Ron Jarrett gav udtryk for, at det var en vidunderlig oplevelse at modtage medaljonen fra American Classical Music Hall of Fame  foran en forsamling af så fremtrædende musikalske ligemænd og kor musik entusiaster. ”Man føler sig så ydmyg over at modtage denne ære. Vi står på skuldrene af, som er gået forud for os, som dedikerede deres liv til musik på grund af dens magt til at forene og give tryghed, fred og glæde.”

 

Koret slutter sig nu til andre, der er indført i Hall of Fame såsom John Williams, Frederica von Stade, Igor Stravinsky, Aaron Copland, John Philip Sousa, Beverly Sills, Itzak Perlman, Yo-Yo Ma, Scott Joplin, George Gershwin, Duke Ellington, Leonard Bernstein, Robert Shaw, Chanticleer, Dale Warland og Weston Noble.

 

Som en del af indførelsen I Hall of Fame vil en nylig indgraveret fortovssten, der bærer korets navn, blive placeret I American Classical Walk of Fame I Washington Park I Cincinatti, Ohio. Ved hjælp af mobilt udstyr kan besøgende lære om de, der er indført i Hall of Fame gennem biografier, billeder og ved at lytte til undervisningsbånd og musik.

 

American Classical Music Hall of Fame, der blev grundlagt i 1996, forsøger at opbygge og støtte begejstringen for klassisk musik i Amerika ved at  prise forskellige facetter af fremragende klassisk musik.

 

Mormon Tabernakel Koret er et af de ældste og mest anerkendte kor i verden og har opløftet menneskers ånd i mere end 100 år. Da de sidste dages hellige flyttede til Saltsødalen i det vestlige Amerika under ledelse af kirkens præsident Brigham Young, blev en mindre kor dannet. Koret sang første gang ved en konference i kirken den 22. august 1847, blot 29 dage efter de første pionerer ankom.

 

Fra denne spæde start er koret blevet en international musikalsk sensation. I 1929 begyndte koret at udsende ”Music and the Spoken Word” (Musik go det Talte ord) via radio. Nu er programmet – der udsendes via 2.000 radio – og tv stationer og med mere end 4.000 udsendelser – verdens længst kontinuerlige radioudsendelse. Koret en aktiv profil på de sociale medier, omfattende YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest og Google+.

 

Som ambassadør for Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige overskrider denne unikke musikorganisation kulturelle og aldersmæssige grænser og forener dermed menneske over hele verden gennem musik.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.