Pressemeddelelse

Lav bedre nytårsfortsæt

 

Ved nytår har vi alle prøvet at lave nytårsfortsæt. Vi har alle forsøgt at nå dem. Vi er alle mislykkes med det. Det er muligvis et tegn på, at du gør det forkert.
Det er et ritual for mange af os; når julepyntet er pakket væk, og det sidste gløgg er drukket, så vender vi os mod det nye år og forestiller os de mange muligheder. Vi drømmer om alle de nytårsfortsæt og mål, som vi vil komme til at nå.

• Tabe 10 kilo
• Løbe et marathon.
• Gøre en god forretning og tjene en million kroner

Sætte mål? Det er let. Opnå målene? Det er en helt anden historie:Efter et par uger har du ikke tabt dig, og når du på et tidspunkt endelig får lidt fritid, vil du begynde at løbetræne, og du har endnu ikke besluttet dig for, hvilken mulighed for at gøre en god forretning, som du vil gribe. Du har bare alt for travlt med at smøre madpakker, betale regninger og vaske tøj.

For næsten 20 år siden lærte ældste M. Russell Ballard en lektie, da han pga. sit helbred fik en forskrækkelse. Han skulle opereres, og lægerne havde fortalt, at det muligvis var cancer. Det var et følelsesmæssigt bevæget øjeblik, mens han reflekterede over sit liv og prioriteter. Han delte nogle af de oplevelser og lektier, han havde lært i sin tale ved april generalkonferencen i 1987. (Linket er til talen på engelsk, "Keeping Life's Demand in Balance")
Som følge af dette introspektive øjeblik begyndte han ikke at ændre, hvor vi måske ville begynde. Han lavede ikke et eftersyn på sit liv og satte store mål. I stedet for opdagede han, at nogle gange er små ting bedre. 
Han sagde, at nøglen er at "sætte kortsigtede mål, som du kan opnå. Sæt mål som er i balance - ikke for mange eller for få og ikke for højt eller for lavt."
Det er det modsatte af, hvad mange af os gør. Vi sætter ambitiøse mål for at blive til noget, som vi ikke er. Vi er på en måde som Alma, der delte han ophøjede mål om at være som en engel, som kunne "tale som med Guds basun, ... få jorden til at ryste, og råbe omvendelse til hvert eneste folk" (Alma 21:1).
I al sin begejstring erkendte Alma, at hans mål muligvis havde været for højtflyvende og fulgte op med den realitet, at han burde være tilfreds med de ting, som Herren tildeler ham: "hvorfor skulle jeg da ønske mere end at udføre det arbejde, som jeg er blevet kaldet til"(Alma 29:6).
Så giv dig selv lidt plads; vær sikker på at de mål du sætter kan opnås. Vær sikker på at de er afbalanceret og ikke bliv ikke for modløs. 
Husk på at i skrifterne nævnes aldrig marathon, millionærer eller et mirakuløst vægttab. Arbejd konsekvent på de mål du har sat dig ved gradvise forbedringer, så du kommer nærmere det, som du inderst inde ønsker at opnå.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.