Mormon Newsroom
Nyhed

Kvinder i Kirken hædret

Kvinder i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige blev fremhævet på Kirkens hjemmesider og kanaler på de sociale medier i marts som en del af National Women’s History Month i USA.

Kvinder i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige blev fremhævet på Kirkens hjemmesider og kanaler på de sociale medier i marts som en del af National Women’s History Month i USA. Kirkens historiske afdeling viste kvinder fra Kirkens historie i den daglige notits om Kirkens historie på deres hjemmeside. Indslagene omfattede både billeder og korte beretninger på Facebook og Twitter.


Et nyligt indslag lød: »Amy Brown Lyman var hovedpræsident for Hjælpeforeningen fra 1940 til 1945. Belle Spafford ledte Hjælpeforeningen fra 1945 til 1974. Begge har haft stor indflydelse på, hvordan Kirken søger at udføre sit arbejde i dag.«

Serien Women of Conviction i Kirkens historie fremhævede også beretninger om søstre, der havde tjent og efterladt en arv til kommende generationer. En nylig artikel fortæller beretningen om Mabel Jones Gabbott, som skrev talrige artikler og digte i sin lange karriere hos Kirkens tidsskrifter. Hun skrev tekst til 16 primarysange og fire af Kirkens salmer.

Tirsdag den 17. marts 2015 var Hjælpeforeningens 173 års fødselsdag. Hjælpeforeningens hovedpræsidentskab reflekterede for nylig i en artikel i Church News over fødselsdagen og formålet med den kvindeorganisation, der repræsenterer næsten 7 millioner kvinder verden over.

Søster Linda K. Burton, Hjælpeforeningens hovedpræsident, og andre kirkeledere har fortalt om deres tanker om kvinder i Kirkens historie på Facebook. Som I kan forestille jer, er der mange dage, hvor jeg på mine skuldre føler vægten af min kaldelse. I sådanne øjeblikke trækker jeg på styrken fra de trofaste kvinder, som har tjent før mig, og herunder også den fantastiske Emma Smith. (Emma Smith var hustru til Joseph Smith, Kirkens første profet). Jeg beundrer virkelig hendes styrke, og jeg bliver inspireret af hendes vedvarende, uselviske tjeneste, hendes forpligtelse og hendes vidnesbyrd! Hvem inspirerer jer? ‪#‎ldswomen

Søster Linda S. Reeves, andenrådgiver i Hjælpeforeningens hovedpræsidentskab, fortalte på sin Facebookside beretningen om et sysæt, et arvestykke, der havde tilhørt hendes oldemor. Efter min mors bortgang fandt jeg en stor skat blandt hendes efterladte ting, et lille sysæt med en vedlagt note fra min bedstefar Harry Andrew Welsch, Annas søn, til min mor. Der stod: »Kære Barbara, jeg sendte dette sysæt til min mor som julegave fra Frankrig i 1918. Før hun døde, bad hun om, at det blev givet til dig. Gem det altid og husk min mor, hun elskede dig højt. – Far « Jeg er så taknemmelig for det eksempel på en Kristi discipel, som min oldemor var for min mor. Tre generationer senere bliver jeg velsignet og inspireret af den hengivenhed for Herren, som både min mor og min oldemor Anna Willi Welsch udviste. Hvem inspirerer jer? ‪#‎LDSwomen

Søster Bonnie Oscarson, Unge Pigers hovedpræsident, skrev om en af hendes helte, Ruth May Fox, en tidligere hovedpræsident for Unge Piger og digter, på sin Facebookside. En af mine yndlingssalmer er »Så fast som de evige bjerge«, som tilfældigvis er skrevet af en af mine helte, Ruth Mary Fox. Søster Fox var den tredje hovedpræsident for Unge Piger, mor til 12 børn, digter og kvindesagsforkæmper! Hendes motto var »Guds rige eller intet.« Jeg elsker hende for det, hun stod for! Hvilken kvinde har haft indflydelse på jeres liv? ‪#‎LDSWomen

Nogle af Kirkens nyhedssider fra lande rundt om i verden har også dækket afholdte arrangementer for at markere kvindernes internationale kampdag søndag den 8. marts 2015. I Den Dominikanske Republik var Hjælpeforeningen vært for et møde for 1.250 kvinder, som hædrede lokale kvindelige politikere. En artikel om Hjælpeforeningen blev slået op på nyhedssiden i Canada. Nyhedssiden i Australien bragte også en historie om Hjælpeforeningen. »Mormonkvinder tilhører en af verdens største kvindeorganisationer,« stod der.

Kvinder, unge piger og piger på 8 år og ældre samledes i Konferencecentret i Salt Lake City lørdag den 28. marts til kvindernes møde, det første møde ved aprilkonferencen 2015.

Man kan følge samtaler om kvinder i Kirken ved at følge hashtaggene #LDSWomen, #LDSHistory og #ShareGoodness på de sociale medier.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.