Emne

Kirkens vækst

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige blev formelt organiseret i 1830 i en lille hytte i delstaten New York.

Det tog 117 år – indtil 1947 – før Kirken voksede fra seks medlemmer til en million. Missionærer har været et kendetegn for Kirken fra dens tidligste dage spredt ud til indianerområderne, til Canada, og i 1837 nåede den ud over det Nordamerikanske kontinent til England. Ikke længe efter arbejdede missionærerne på det Europæiske kontinent og nåede helt til Indien og Stillehavsøerne.

Medlemstallet nåede to millioner blot 16 år efter i 1963, og nåede tre millioner otte år efter. Dette hurtige vækstmønster fortsætter med omkring en million nye medlemmer, der kommer til hvert tredje år eller derunder. Væksten kommer både fra konverterede personer samt fra naturlig vækst gennem børnefødsler.

Kirkens medlemstal ligger i dag på over 14 millioner.

Konsekvenserne af denne hurtige og fortsatte vækst ses i de mange steder i verden, hvor Kirken nu virker. Forsamlinger, der grupperes i geografiske områder og kendes som menigheder, bliver regelmæssigt delt op, når de bliver for store til at kunne administreres eller til at kunne være i en kirkebygning. Nye kirkebygninger står færdigopført så godt som hver dag året rundt for at kunne huse det stigende antal medlemmer.

Ifølge National Council of Churches (sammenslutning af kristne trossamfund i USA) er Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige den næsthurtigst voksende kirke i USA. Det stigende antal til trods, så advarer Kirken imod at overbetone vækststatistikker. Kirken foretager ikke statistiske sammenligninger med andre kirker og hævder ikke at være den hurtigtsvoksende kristne trosretning trods nyhedsmediernes jævnlige kommentarer i den retning. Sådanne sammenligninger tager ofte ikke højde for mangfoldigheden af komplekse faktorer, heriblandt raten for aktivitet og dødelighed, systematiseringen der anvendes ved registrering eller optælling af medlemmer og hvilke faktorer, der udgør medlemskab. Vækstrater varierer også afhængig af, hvor i verden man befinder sig. Ydermere bidrager mange andre faktorer til en styrkelse af Kirken, i særdeleshed medlemmernes hengivenhed og forpligtigelse.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.