Nyhed

Kirken giver kontekst til de engelske "Gospel Topics"-sider

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har udgivet den følgende information som svar på forespørgsler fra medierne:

I mange år har Kirken haft en referencesektion på dens engelsksprogede hovedwebsite med forskellige evangeliske emner (Gospel Topics) i alfabetisk orden. Siden november 2013 er Kirken begyndt at supplere materialet der ved at udgive dybdegående essays om emner, som især har offentlighedens interesse, inklusive de forskellige beretninger om Joseph Smiths første syn, oversættelsesprocessen bag Mormons Bog og mange flere (se hele listen i bunden). Gospel Topics-siden på LDS.org blev derefter renoveret for bedre at tjene som en ressource til personligt studium for Kirkens medlemmer.

For tre uger siden afsluttede Kirken en serie om emnet flerkoneri (polygami), som for nylig har været genstand for et stort antal mediehistorier [i engelsksprogede medier]. Herunder gives der yderligere kontekst til disse essays.

Meget af det, som du finder i essayene om polygami er blevet udgivet i forskellige kilder og har været kendt af længerevarende og velinformerede medlemmer, historikere og ledere af Kirken i mange år. Kirken har nu samlet denne information i ét sted som en praktisk måde til at placere disse ressourcer i alle medlemmers hænder.

Det faktum, at Joseph Smith havde flere koner, er selvfølgelig ikke nyt. Faktisk hævdede Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige Joseph Smiths praksis af polygami offentligt – over halvandet århundrede siden, især under debatter med andre trossamfund, som også kunne spore deres ophav til Joseph Smith, og som påstod, at han ikke praktiserede flerkoneri. Men selv om, at flerkoneri blev praktiseret blandt Kirkens tidlige ledere og medlemmer, blev dets praksis officielt stoppet for over 100 år siden.

Kirken anerkender den store interesse i mange af disse emner. Nylig forskning som Joseph Smith Papers-projektet, har samlet mere information end nogen sinde før om Kirkens tidlige lærdomme og praksis. Gospel Topics-siderne skal forstås som en personlig ressource for medlemmer, til når de studerer og underviser i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges historie og lærdomme. Vi lever i en verden, hvor der findes så megen information om ethvert emne. Især i internettets tidsalder findes der både gode og dårlige informationskilder. Som en Kirke er det vigtigt for os at forske i og udbyde officiel, hæderlig, historisk akkurat information om vores historie og lærdomme.

Her følger en komplet liste om de dybdegående essays. I den kommende tid vil redaktionen på presse-mormon.dk oversætte dem til dansk og erstatte henvisningerne til de engelske med de danske. Den herunder anførte dato er udgivelsesdatoen på engelsk.

 1. Er mormoner kristne?, først udgivet på engelsk 20. november 2013
 2. Beretninger af det Første Syn, først udgivet på engelsk 20. november 2013
 3. Race og Præstedømmet, først udgivet på engelsk 6. december 2013
 4. Flerkoneri og familier i det tidlige Utah, 16. december 2013 (Engelsk)
 5. Oversættelsen af Mormons Bog 30. december 2013 (Engelsk)
 6. Mormons bog og DNA-undersøgelser 31. januar 2014 (Engelsk)
 7. At blive som Gud 24. februar 2014 (Engelsk)
 8. Fred og vold blandt sidste dages hellige i det 19. århundrede 13. maj 2014 (Engelsk)
 9. Abrahams Bogs oversættelse og historicitet 8. juli 2014 (Engelsk)
 10. Flerkoneri i Kirtland og Nauvoo 22. oktober 2014 (Engelsk)
 11. Manifestet og flerkoneriets ophør 22. oktober 2014 (Engelsk)

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.