Pressemeddelelse

Kirkeledere opfordrer Kirkens kvinder til at hjælpe flygtninge

Kirkeledere opfordrer Kirkens kvinder til at hjælpe flygtninge

Det Første Præsidentskab i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige har udsendt et brev, der opfordrer mormonkvinder i alle aldersgrupper til at hjælpe flygtninge i deres lokalsamfund. Brevet beskriver nødhjælpsindsatsen for flygtninge »Jeg var fremmed« og indeholder en invitation fra hovedpræsidentskaberne for Kirkens organisationer Hjælpeforeningen, Unge Piger og Primary samt oplysninger om, hvordan man kommer i gang.

»Vi minder sidste dages hellige over hele verden om, at et af de grundlæggende principper i Jesu Kristi gengivne evangelium er at ›give af jeres gods til de fattige, enhver i forhold til det, som han har … og yde dem lindring, både åndeligt og timeligt i forhold til deres trang‹ (Mosi 4:26),« står der i brevet fra Det Første Præsidentskab.

Brevet fra Kirkens ledere og specifikke oplysninger om, hvordan man deltager, er lagt ud på iwasastranger.lds.org, en hjemmeside lanceret i forbindelse med denne indsats.

Søster Linda K. Burton, Hjælpeforeningens hovedpræsident, talte om denne indsats ved kvindernes møde ved aprilkonferencen 2016 og sagde: »Vi udgør som søstre over halvdelen af Herrens forrådshus, som hjælper vor himmelske Faders børn.« Søster Burton citerede oplysninger fra FN og sagde, at der verden over er flere end 60 millioner flygtninge, og halvdelen af dem er børn. »Det er en mulighed for at tjene på egen hånd, i familien og gennem en organisation for at tilbyde venskab, at være mentor og udføre anden kristuslignende tjeneste og er en af mange måder, hvorpå søstre kan hjælpe,« sagde hun.

Det Første Præsidentskab udsendte i oktober 2015 et brev til alle medlemmer af Kirken over hele verden og opfordrede dem til at yde hjælp til flygtninge i alle dele af verden.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.