Emne

Hjemmesiden FamilySearch

Familysearch.org er helt klart en af de mest populære slægtshistoriske hjemmesider i verden. Hjemmesiden sponsoreres af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og har gratis adgang og er tilgængelig for offentligheden. Siden dens lancering i maj 1999 har mere end 150 millioner mennesker besøgt FamilySearch.org for at lære mere om deres forfædre.

Optegnelser på nettet
Besøgende på FamilySearch.org kan søge i over en milliard digitale billeder og indekser af optegnelser fra hele verden. Disse optegnelser indeholder myndighedernes og Kirkens optegnelser for fødsler, ægteskaber og dødsattester; folketællinger, skifteprotokoller, indkaldelser til militæret osv. Hver uge udgives der millioner af nye optegnelser.

Mange af optegnelserne på FamilySearchs hjemmeside er indekseret, hvilket gør det nemmere at søge i. Det er frivillige, der står for indekseringen. Der er på nuværende tidspunkt over 125.000 personer, der aktivt indekserer og tilsammen registrerer over en million navne om dagen. Enhver kan hjælpemed denne indsats, uanset alder, religion eller tekniske baggrund; det eneste man har brug for er en computer og internetadgang. Den gratis applikation på nettet er tilgængelig på syv sprog.

Research Helps (hjælp til søgning)
FamilySearch.org indeholder adskillige ressourcer, der kan hjælpe folk med at lære, hvordan de finder deres slægtshistorie. For eksempel er FamilySearch Wiki et interaktivt encyklopædi på nettet for slægtshistorisk søgning. Siden indeholder hjælp til søgning, vejledning og råd fra FamilySearchs eksperter, men er også et sted, hvor alle kan fortælle, hvad de ved angående slægtsforskning. Besøgende til siden kan søge på geografiske områder eller emner for at få råd og nyttig information til bestigning af deres eget familietræ.

Gennem FamilySearch Forums kan personer stille spørgsmål angående søgning på nettet og personalet på FamilySearch eller enhver fra det slægtshistoriske netværk hjælper med at besvare dem.

Gratis kurser på nettet, der er tilgængelige på FamilySearchs hjemmeside, kan tages når som helst fra hjemmets trygge rammer.

Kursernes varighed og udformning varierer efter emne, men indeholder normalt en video med værten, en PowerPoint præsentation og kursusmateriale. Mange af kurserne undervises af eksperter fra det kendte Slægtshistorisk Bibliotek i Salt Lake City, men FamilySearch har også enkelte slægtsforskere og bygninger, som Midwest Genealogy Center i Independence i Missouri, tilknyttet.

Hurtige fakta
Her er nogle hurtig fakta om FamilySearch.org:

  • Antal af navne i tilgængelige søgedatabaser: over 1 milliard
  • Antal af hits pr. dag: over 10 millioner
  • Antal af besøgende pr. måned: over 3 millioner
  • Antal af sider set pr. dag: over 1 million
  • Antal af registrerede brugere: over 1 million
  • Antal af hits siden lancering: over 15 milliarder
  • Antal besøgende siden lancering: over 150 millioner

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.