Leders biografi

Ældste Gary E. Stevenson

  

Ældste Gary E. Stevenson blev udpeget som apostel i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige den 3. oktober 2015.

Da ældste Stevenson blev kaldet, tjente han som Kirkens præsiderende biskop, hvilket han havde gjort siden marts 2012. Han har tidligere tjent i De Halvfjerds’ Første Kvorum, hvilket han blev kaldet til i 2008.

Ældste Stevenson fortæller, at han har tilbragt en stor del af sit liv med at betragte det uundværlige arbejde, som biskopper udfører verden over. Hans far, fortæller han, var »biskop i min ungdom, og hans indsats havde stor indflydelse på mig.«

Mange gange inviterede ældste Stevensons far ham med på besøg hos en af de flere end 30 enker, der boede i deres menighed. Biskop Stevenson lærte af sin far lektier om kristuslignende tjeneste og omsorg for de trængende. De lektier, siger han, hjalp ham i hans kaldelse som Kirkens præsiderende biskop.

»Kirkens biskopper er virkelig mine helte,« siger han. »Hver eneste dag har de stor indflydelse på Kirkens medlemmer, især børn og unge mænd og unge piger.«

Ældste Stevenson blev født den 6. august 1955 som søn af Evan N. og Vera Jean Stevenson, han voksede op i Cache Valley i Utah i en familie med pionerrødder. Som ung mand tog han imod en kaldelse til at tjene som missionær i Japan. Den opgave gav ældste Stevenson både en stor kærlighed til Asien og til at fortælle om evangeliet, som har varet ved hele livet.

Efter sin hjemkomst begyndte han at studere på Utah State University. Der mødte han (og blev straks forelsket i) Lesa Jean Higley. De to blev gift i april 1979 i templet i Idaho Falls. Familien har fire sønner. Da ældste Stevenson gik på Utah State, fik en grad i erhvervsledelse. Senere var han med til at stifte og virkede som direktør for en virksomhed, der fremstillede motionsudstyr.

Han har tjent i en række kirkekaldelser, herunder som rådgiver i et stavspræsidentskab, biskop og præsident for Nagoya-missionen i Japan (2004-2007). Han blev kaldet som generalautoritet og halvfjerdser i 2008 og har virket som rådgiver og præsident i Det Nordlige Område i Asien.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.