Nyheder Blog

Frivillige indekserer en million navne på ét år

Søgning på slægshistorie online er i dag nemmere end nogensinde og kræver kun et enkelt museklik. Men hvem er ansvarlig for at uploade de fakta, der gør det muligt at søge på internettet for at finde information om ens tiptipoldefar? En del af dem er frivillige. Frivillige som medlemmerne af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige i Chorley, Lancashire (Storbritannien), som satte sig det store mål at indeksere 1.000.000 navne på et år.

family history library computer

Efter at have lært om indeksering i 2010 blev mere end 100 af Kirkens medlemmer opfordret af deres kirkeledere til at bidrage til et mål, som blev sat for godt og vel halvdelen af Storbritannien om at indeksere 1.000.000 navne. I november samme år blev målet nået, og staven i Chorley, England, bidrog med 147.000 navne.

I begyndelsen af 2011 forpligtede 150 medlemmer i Chorley-området sig så til et nyt mål om at uploade endnu 1.000.000 navne. Klokken 15:18 på nytårs aften mødte de igen udfordringen efter at have ydet mange timers hårdt arbejde i en »indekseringsmaraton«. Men i 2012 indekserede 289 medlemmer og ikke-medlemmer en imponerende 1.4 millioner navne, med en betragtelig del, som kom fra en syv-dages udfordring, der resulterede i 763.749 indekserede navne, en rekordsættende indsats ifølge FamilySearch.

»Der har været en stor følelse af enighed og fællesskab, mens vi har arbejdet sammen i løbet af disse sidste par dage,« sagde Chorleys stavspræsident David Pickup angående de syv dages arbejde. »De mange erfaringer, der er blevet fortalt om, har i sandhed været rørende og opløftende. Jeg er virkelig så taknemlig for alle, som samledes sig under fanen, da vi bad om hjælp. Ingen indsats var for lille eller ubetydelig. Hvert eneste navn talte. Det har bragt os sammen... evangeliet hjælper almindelige mennesker til at gøre ekstraordinære ting, og denne uge har vi udført noget ekstraordinært.«

Indeksering handler om overførslen af nedskrevne, offentlige optegnelser, til tilgængelige onlinedatabaser, der gør det langt mere praktisk at søge efter genealogisk information. Bidragere bruger dokumenter som håndskrevne fødsels-, vielses- og dødscertifikater til at skabe en elektronisk rapport for en afdød person. Denne elektroniske rapport gør det lettere for folk, som udfører genealogisk arbejde, når de skal søge efter fakta om deres forfædre.

Disse indekserede optegnelser, som er offentlige, er tilgængelige over hele verden på FamilySearch.org. FamilySearch.org er en af de mest benyttede websites til genealogisk arbejde, og tilbyder offentligheden fri adgang til dens ressourcer og tjenester.

Medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige opfordres til at deltage i slægtshistorisk arbejde i en indsats for at forbinde familier til deres forfædre. Medlemmer tror, at de gennem dette arbejde reagerer på Elias’ kald om at vende »fædrenes hjerte til deres sønner og sønners hjerte til deres fædre« (Malakias 3:24).

Besøg FamilySearch for at lære mere om indeksering, hvordan man registrerer sig og bliver involveret.

Gennemse Blog

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Retningslinjer vedrørende omtale: Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.