Nyheder Blog

Festinord i Farum

Nu er vi i gang! De 600 unge fra 25 lande er ved at komme til Farum. Allerede nu er stemningen fantastisk, og humøret er højt.

Pressen inviteres til at komme til Farum og opleve stemningen.

Agents for Good

600 unge singles i alderen 18-30 mødes i 6 dage i Farum Arena under temaet "Agents for Good" (agenter for det gode) for at katalysere et engagement til tjeneste og hjælpearbejde i samfundet på lokalt, nationalt og internationalt plan.

Festinord, som konferencen kaldes, er organiseret af de unge i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige (mormonkirken) i Storkøbenhavn og samler i år unge fra 25 lande - medlemmer af kirken såvel som ikke-medlemmer. Konferencen er siden 1966 gået på skift mellem de nordiske lande. Altid organiseret af frivillige og med temaer rettet mod egen og andres personlige udvikling og behov.

Årets tema, Agents for Good, skinner igennem hele ugens program. F.eks. et talent show opført af de unge torsdag aften. Og på konferencens næstsidste dag fredag kommer repræsentanter fra mange frivillige organisationer for at inspirere deltagerne til at engagere sig i frivilligt arbejde og vise dem en palette af muligheder for selv at udvikle og opbygge projekter. Som nogle få kan nævnes: Ungdommens røde kors, Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade, sportsklubber, Dansk Røde Kors, LisaCare, Caritas, Folkekirkens Nødhjælp, samt Tommy Krabbe, som lancerer en ny bog til unge, se www.ildsjæl.dk m.fl.

Udover de mange fine eksempler på hjælpearbejde, der vil blive præsenteret, så vil de unge selv udføre en lang række praktiske projekter i løbet af ugen i Farum. Bl.a. rulle elastikbind til et hjælpeprojekt i Uganda, støtte et andet hjælpeprojekt med kreative ideer til plakater og logo, lave postkort til udsendte soldater i Afghanistan (www.operationskrivhjem.dk), besøge butikkerne i bymidten for vare-donationer, sælge papir armbånd produceret af børn og kvinder i Afrika, indsamle brugt tøj til børnehjem mm., sy poser og sortere og fylde dem med toiletartikler til ”Safe House Copenhagen”, ”Reden” og ”Mændenes Hjem” i København.

Hjælp fra borgerne

Gennemførelsen af de to sidste projekter kræver imidlertid hjælp og støtte fra borgere. I den anledning indsamler Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige (Mormonkirken) brugt tøj (til Børnehjem i Uganda) og tøj og alle former for nye toiletartikler (”Safe House Copenhagen”, ”Reden” og ”Mændenes hjem” i København). Vi inviterer derfor alle til at fylde poser med aflagt tøj og nye toiletartikler, og aflevere det på:

Marie Kruses skole,
Stavnsholtvej 31
3520 Farum

På følgende tider:

  • Tirsdag den 24. juli, kl. 12-17
  • Torsdag den 26. juli, kl 12-17

Udover hjælpearbejde samles de unge om et væld af spændende workshops, foredrag, sport, kulturaktiviteter, udflugter og fester - uden hverken alkohol, tobak eller nogen form for euforiserende stoffer - men med masser af musik, dans og højt humør.

Læs mere om programmet her.

Yderligere oplysninger

Festinord 2012 formand: Heidi Ringheim
Tlf. 31139778

National informationschef: Martin Stokholm
Tlf. 20261200

Informationsmedarb. Helge Nørrung
Tlf. 28574080.

Gennemse Blog

Om: This blog is managed and written by staff of the Public Affairs Department of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. The information here is reliable and accurate but should not necessarily be viewed as official statements from the Church. The purpose of this blog is to provide journalists, bloggers, and the public with additional context and information regarding public issues involving the Church. For official news releases and statements from the Church, visit MormonNewsroom.org.

Retningslinjer vedrørende omtale: Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.