Pressemeddelelse

FamilySearch i 2015: at blive verdens førende Familiehistoriske Ressource. 

FamilySearch International er den største slægtsforskningsorganisation i verden. Den har været aktivt med at indsamle, bevare, og deling genealogiske optegnelser over hele verden i over 100 år.

FamilySearch International, den største slægtsforskning organisation i verden, har været aktivt omkring at indsamle, bevare, og deling genealogiske optegnelser over hele verden i over 100 år.

Brugere kan få adgang til FamilySearch’s tjenester og ressourcer gratis online på FamilySearch.org eller gennem mere end 4.891 slægtshistoriske centre i 129 lande, herunder de vigtigste Slægtshistorisk Bibliotek i Salt Lake City. I Danmark er der 12 slægtshistoriske centre.

Følgende er flere FamilySearch højdepunkter for året 2015.

HØJDEPUNKTER FRA 2015

 • To Family Discovery Centers, som repræsenterer et nyt koncept for, hvordan familiens historiske informationer bliver præsenteret, blev åbnet i Salt Lake City i Utah, og Belleview, Washington. Første spadestik blev også taget til et nyt FamilySearch Bibliotek i St. George, Utah, som vil have nogle af de nye tiltag for at finde familiehistorie  oplevelser.
 • RootsTech 2015 som er et globalt familiehistorie arrangement i Salt Lake City i Utah under værtskab af FamilySearch, anvendte teknologi og sjove erfaringer til at udvide familie-forbindelser. Det tiltrak et rekordstort antal deltagere; 300.000 personer online og gennem lokale annoncerede ”Family Discovery Day”-begivenheder.
 • FamilySearch, har i samarbejde med flere andre organisationer, lanceret ”the Freedmen’s Bureau Campaign (discoverfreedmen.org) for at afslutte digitalisering og indeksering af borgerkrig-æraens optegnelser, der er afgørende for African American forskningens succes. Dette projekt skal være afsluttet i 2016.
 • Den 23. oktober fejrede FamilySearch 30-årsdagen for sit berømte Slægtshistorisk Bibliotek i Salt Lake City, som huser den største og mest ekspansive samling af slægtshistoriske optegnelser i verden.

OPDAGELSE

 • ”Min Familie: Historier, der bringer os sammen” -hæftet, som giver en engagerende måde at fange og bevare familietræer- især for de personer og kulturer, der er mindre teknologi-kyndige. Den er udkommet på 42 sprog heriblandt dansk.
 • Flere og flere mennesker gør brug af de lokale 4.891 FamilySearch faciliteter. Alene i løbet af 2015 oplevede Nordamerika en 25 procent stigning i besøgende i disse lokale biblioteker. Online FamilySearch.org oplevede 291,806 besøgende, hvilket er en daglig en stigning på 19 procent.
 • Ny protektor opdagelsesmuligheder blev lanceret i slægtshistoriske centre på verdensplan, og 1.505 lokale annoncerede-RootsTech familie Discovery Day arrangementer blev afholdt.
 • Forbedringer for FamilySearch.org stamtræ blev introduceret til at hjælpe brugere med at skabe mere nøjagtige optegnelser og lettere at finde registreringer af deres forfædre. Siten har indført en re-designet stamtavle- visning, lettere adgang til indikatorer i andre visninger af stamtræet, og sikkerhedspåmindelser for at hjælpe brugere undgå at lave almindelige redigeringsfejl.
 • Dynamiske optegnelses-hints blev tilføjet gennem søgefunktionen på FamilySearch.org at hjælpe brugere med at gøre nye forskningsresultater opdagelser. Mere end 670 millioner nye protektor-hints blev genereret i det forløbne år.
 • Gennem partnerskaber med andre store online slægtsforsknings-sites, kan brugere nu med et enkelt klik søge på ancestry.com, findmypast.com og myheritage.com efter den person, de ser i FamilySearch’s stamtræ.
 • Dette års FamilySearch tiltag har gjort søgning og registrering af personlige og familiemæssige oplevelser mere brugervenlig og har forbedret nøjagtigheden af FamilySearch’s databaser.

FAMILIETRÆ

 • Mere end 120.000 nye bidragsydere blev tilføjet til Family Tree i 2015, så den i alt udgør 2.470.000. Den ny funktion i Family Tree bruger-til-brugerbudskab forenkler samarbejdet med andre om forskningen på de samme specifikke forfædre. Der er nu 1,1 milliarder personer i FamilySearch stamtræ.

OPTEGNELSER

 • Sitet lanceret 158 nye historiske samlinger i 2015 (hvilket bringer det samlede til 2.049), og hundreder af millioner af nye publicerede poster er blevet tilføjet til FamilySearch.org.
 • Rundt om i verden har 319 kamera-team - en stigning på 11 procent - digitalt bevaret mere end 122 mio oversigter i 45 lande herunder Danmark, og 304.000 online frivillige indexere har medvirket til at gøre dem søgbare.
 • Frivillige har logget ind over 9 millioner timer og indekseret over 110 millioner plader i 2015. Og 19 millioner af de indekserede oversigter var af international oprindelse, på andre sprog end engelsk herunder dansk.
 • Ved udgangen af 2015 havde FamilySearch.org mere end 5,31 milliarder søgbare navne i historiske optegnelser.

MINDER

 • FamilySearch Tree mobil app’en giver nu brugerne mulighed for at vedhæfte billeder og historier (lyd og tekst) til enkeltpersoner i deres stamtræ og til at modtage meddelelser, når andre tilføjer indhold til bestemte personer.
 • Den nye mindegalleri-visning giver brugerne mulighed for lettere at organisere, sortere og tilføje fotos, historier og scannede dokumenter til deres minde samlinger.
 • Sidste år uploadet 4 millioner protektorer personlige familiebilleder og 40.000 nye familie historier.

HJÆLP

 • Ud over online-frivillige fungerer 3.850 frivillige som FamilySearch missionærer, de hjælper og støtter den verdensomspændende operationers behov. Disse frivillige donerede 3.04 millioner timers tjeneste. FamilySearch tilføjede sammen med Smithsonian National Museum of African American historie og kultur og andre organisationer the Freedman’s Bureau optegnelser til at indeksere og offentliggøre online, en borgerkrig æra kollektion, der vil vise sig meget afgørende for African American forskning succes. Der har været12.000 frivillige, der har hjulpet online (se DiscoverFreedmen.org).
 • FamilySearch tilføjede også 77 nye slægtshistoriske centre rundt om i verden til at yde gratis personlig forskning assistance til brugere.

Læs den organinale artikel på engelsk her

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.