Emne

Familien

  • Forestillingen om en forenet familie, der for evigt lever og udvikler sig sammen, er helt central i den sidste dages hellige lære. I familier, der ledes af en far og en mor, udvikler børn gode egenskaber som kærlighed, tillid, loyalitet, samarbejde og tjeneste.
  • I henhold til Kirkens lære bliver en vielse, der udføres i et af Kirkens templer, ikke opløst ved døden, så længe parret forbliver trofaste over for deres tempelløfter. Familieforholdet fortsætter i stedet på den anden side af graven, og de enkelte familiemedlemmer kan udvikle sig gennem evigheden.
  • I 1995 udstedte Det Første Præsidentskab og De Tolv Apostles Kvorum – de to højeste ledelsesorganer i Kirken – en proklamation, der forklarede familiens guddommelige natur, og hvordan familieforhold bør varetages og næres. (Læs »Familien: En proklamation til verden«).
  • I 1915 etablerede Kirkens ledere et program, der opfordrede forældre til at samle deres familie omkring sig en gang om ugen til en aften, der var helliget familien. Familieaften er et tidspunkt, hvor forældre kan undervise børn i evangeliets principper. En typisk familieaften omfatter en bøn, sang, en kort lektion, aktivitet og forfriskninger. Forældrene underviser, og nogle gange gør børnene.

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.