Pressemeddelelse

Det første spadestik til templet i Praia i Kap Verde blev taget

4. maj 2019

Medlemmer og ledere af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige mødtes med repræsentanter for samfundet og embedsmænd i Kap Verde for at deltage i første spadestik for grunden til opførelsen af Kirkens første tempel i landet. Begivenheden fandt sted den 4. maj 2019 i byen Praia, landets hovedstad, og blev sidenhen transmitteret via satellit til flere kirkebygninger og forsamlinger i Kirken i hele landet.

 

Ældste Paul V. Johnson, områdepræsident for Kirkens Europæiske Område, præsiderede over ceremonien og forklarede betydningen opførelsen af en bygning af denne art har for Kirken og for landet.

For Kap Verdes trofaste sønner og døtre er velsignelsen ved at få Herrens tempel i deres eget land en kraftfuld påmindelse om Herrens løfte i Mormons bog, at han vil erindre sine børn på øerne i havet

Medlemmer, der var til stede ved denne historiske begivenhed, fortalte også om deres begejstring for endelig i deres eget land at være vidne til begyndelsen på opførelsen af en bygning, som de anser for »Herrens hus«. Zanny og Simão Lopes - et nygift par udtrykker

Vi er lige blivet gift for to måneder siden i Recife, Brasilien. Vi er meget begejstrede for at kunne komme til at intræde i templet i vores eget land.

Templet bliver opført i centrum af Praia på øen Santiago på en grund øst for Avenida Cidade de Lisboa i området Tahiti Chã de Areia. Bygningen bliver et tempel i et plan med et spir i enden, der afspejler den arkitektoniske stil i området. Tempelkomplekset inkluderer en ny kirkebygning, der vil blive benyttet til almindelig gudstjeneste og andre kirkeaktiviteter.

Kap Verde har flere end 14.000 medlemmer af Kirken, der mødes i 42 menigheder på de i alt ni beboede øer i landet. Kirken har på nuværende tidspunkt 152 fungerende templer i hele verden, med yderligere 57 templer, der er blevet bekendtgjort, er under opførsel eller bliver renoveret.

Templer i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige adskiller sig fra kirkebygningerne, hvor medlemmerne samles til søndagens gudstjenester. Templer betragtes som »Herrens hus«, hvor Jesus Kristi lærdomme bekræftes ved dåb og andre ordinancer, der forener familier for evigt. I templet lærer Kirkens medlemmer mere om formålet med livet og indgår pagter om at følge Jesus Kristus og tjene deres medmennesker.

  

Retningslinjer vedrørende omtale:Når der skrives om Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, vær da venlig at bruge Kirkens fulde navn i den første henvisning. Se yderligere information om brugen af Kirkens navn i vore retningslinjer på internettet. »Retningslinjer.